Időjárási helyzet Európában:

 A szárazföld északi és középső tájainak időjárását ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják. Emiatt általában sok a felhő, a Kelet-európai-síkságon és a Baltikum térségében többfelé havazik, délebbre elszórtan záporok, hózáporok alakulnak ki. Ugyanakkor Európa nyugati, délnyugati része fölé anticiklon nyúlik be. A leszálló légmozgásnak köszönhetően arrafelé csendes, eseménytelen idő a jellemző, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A csúcshőmérséklet északon, északkeleten fagypont alatt marad. Másutt a kora délutáni órákra nagyrészt 2, 10, a mediterrán térségben 12, 20 fok közé melegszik fel a levegő. A Kárpát-medence fölé a fent említett magasnyomás peremén az átvonult hidegfront mögött átmenetileg szárazabb, vasárnap már ismét nedvesebb levegő áramlik.
 
Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Estig a felhőátvonulások mellett főként a Dunántúlon és a Tiszántúlon még szórványosan záporok, hózáporok előfordulnak. Éjszaka észak, északnyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely hajnalra a Nyugat-Dunántúlon, napközben a keleti, északkeleti megyéket leszámítva másutt is megvastagszik. Utóbbi tájak kivételével a reggeli óráktól egyre többfelé várható csapadék: az Alpokalján eső, másutt a kezdeti havazást a Dunántúlon egyre inkább havas eső, eső váltja fel. Az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon és a középső országrészben kezdetben helyenként viharos széllökések is lehetnek. Éjszakától átmenetileg mérséklődik, majd vasárnap délután, estefelé nyugaton ismét megerősödik az északnyugati szél.
 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3, -4 fok között alakul. 
 
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 1, 5 fok között várható, északnyugaton lesz ennél néhány fokkal enyhébb az idő.