Hozzávalók:
zöldborsó
sárgarépa
krumpli
tej

ételízesítő (vegeta/delikát)
édesítő
a rántáshoz:
- olaj
- liszt
- pirospaprika

Elkészítés:
A borsót, az apróra vágott krumplit és sárgarépát annyi víz és tej (fele-fele arányban kb.) keverékével öntöttem fel, amennyi ellepi és feltettem főni. Sóztam és beletettem az ételízesítőt. Mikor már főtt, belepottyantottam kb. 2-3 pötty édesítőt, de ez elhagyható, ha nem szereted édesen.
Mikor már minden zöldség megpuhult, elkészítettem a rántást:
egy kis lábasban olajat hevítettem, beletettem a lisztet, világosbarnára pirítottam majd beletettem egy fél kiskanálnyi pirospaprikát (ez is elhagyható egyébként) és az így kapott rántást óvatosan, a főzit folyamatosan kevergetve a főzelékbe öntöttem. Rottyan párat és kész is.

Tanácsok:
A zöldségek aránya szabadon változtatható.
Feltétnek tükörtojást készítettem hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc