Többször mellkason szúrt egy férfit egy szigethalmi sörözőben szilveszter éjjel egy 17 éves helyi lakos. Azóta őrizetbe vették, és emberölés kísérletének gyanúja miatt eljárást indítottak ellene - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a korábbi információkat kiegészítve szerdán az MTI-vel. Egy másik késelőt még keres a rendőrség.
 
MTI - Beluzsárné Belicza Andrea az esettel kapcsolatban kedden úgy fogalmazott: "több ember sérülésével járó tömegverekedés tört ki Szigethalom egyik szórakozóhelye előtt". A nyomozók az új év első napján még nem ismerték a részleteket, mert az érintettek kihallgatása, elszámoltatása, illetve a körülmények tisztázása tartott. A bűncselekménnyel összefüggésben azonban már kedden gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek egy 17 éves szigethalmi fiatalembert, a megyei főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellene.
 
A szóvivő szerdán azt közölte, hogy az őrizetbe vett fiatalkorú a rendelkezésre álló adatok szerint kedd hajnalban a sörözőben szóváltás, dulakodás után többször mellkason szúrt egy férfit, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.
 
Az adatgyűjtés során azóta az is kiderült, hogy ugyanakkor és ugyanott egy másik férfit is bántalmaztak, ő szintén életveszélyes sérüléseket szenvedett. Támadójának személyazonossága egyelőre nem tisztázott. A nyomozást szakértők bevonásával folytatja a rendőrség - mondta Beluzsárné Belicza Andrea.