A 2013-as spanyolországi kézilabda VB-n a Lengyelország-Magyarország mérkőzés előtt a lengyel szurkolók megtapsolták a magyar Himnuszt, újabb jelét adva a hagyományos lengyel-magyar barátságnak. A magyar férfi kézilabda-válogatott egyébként bejutott a negyeddöntőbe, miután kiváló játékkal 27-19-re legyőzte Lengyelországot.





Nem megszokott kép fogadta a magyar férfi kézilabda-válogatottat a spanyolországi kézilabda vb lengyelek elleni mérkőzésén, a világversenyen ugyanis kisebbségben voltak a szurkolói. A többségben lévő lengyelek ennek ellenére barátian és udvariasan megtapsolták a magyar Himnuszt.

VIDEÓ - A lengyel szurkolók megtapsolják a magyar Himnuszt:



A magyar és lengyel Országgyűlés hivatalosan 2007-ben március 23-át nyilvánította a Lengyel-Magyar Barátság Napjának, a két nép szoros kapcsolata azonban ezeréves hagyományokra tekint vissza.

"Magyarország és Lengyelország két örökéletű tölgy, melyek külön törzset növesztettek, de gyökereik a föld alatt messze futnak, összekapcsolódtak és láthatatlanul egybefonódtak. Ezért egyiknek léte és erőteljessége a másik életének és egészségének feltétele." Stanisław Worcell (1849)

„Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát.” - „Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.”