A kormány a költségvetési terv szerint idén 10 milliárd forintot kíván beszedni az online szerencsejáték megadóztatásából, ezért a múlt héten végén benyújtotta az Európai Bizottsághoz a szabályozás tervezetét - írja a fortunaweb.hu. 

A magyar kormány múlt héten benyújtotta az Európai Bizottsághoz az online szerencsejátékok szabályozásának tervezetét, mely alapján a szolgáltatók 5 évre szóló - internetes sportfogadásra, kártyajátékokra, kaszinójátékokra illetve agár- és lóversenyekre érvényes - licenceket igényelhetnek majd. A tervezet szerint a koncessziós díj egy játéktípusra érvényes engedély esetén 100 millió forint, több játéktípusra érvényes engedély esetén pedig játéktípusonként 100 millió forint lesz.

A szervezőknek a tiszta játékbevétel 20 százalékát kell adóként befizetniük, erről kéthetente kell majd bevallást készíteniük. Ezen kívül minden szolgáltató köteles megfizetni szerencsejáték felügyeleti díj jogcímen a negyedévi tiszta játékbevétel 2,5 százalékát, amely legalább 100 ezer, maximum 50 millió forintot tehet ki. Az engedélyért folyamodó társaságoknak legalább 200 millió forint jegyzett tőkével kell rendelkezniük.

A szerverekhez való távoli hozzáférést folyamatosan biztosítani kell az adóhatóság számára, amennyiben a társaság székhelye az EGT-n kívül található, a cég köteles másodlagos adattároló szervert elhelyezni Magyarországon. Az engedéllyel nem rendelkező szerencsejáték szolgáltatók oldalait az internet szolgáltatók kötelesek lesznek blokkolni, az ezt megtagadó szolgáltatókat az adóhatóság 100 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedő bírsággal sújthatja. A játékosok számára jó hír, hogy az online szerencsejáték oldalakon szerzett nyeremények mentesek lesznek a személyi jövedelemadó alól.