Mintegy 12 milliárd forint árbevételt ért el a Dunapack Kft. nyíregyházi papírgyára 2012-ben - közölte az osztrák tulajdonban lévő cég PR-főmunkatársa az MTI-vel.
 
MTI - Varju Gabriella elmondta: az üzemben 2012-ben 93 millió négyzetméter hullámpapír terméket gyártottak. A termékek 85 százaléka került a hazai megrendelőkhöz, 15 százaléka pedig exportra, a kelet-európai országokba.
 
A hullámpapír alapú csomagolóanyagok területén a gyár  működésének megkezdése óta piacvezető, a hazai piac 50 százalékát fedi le.
 
A főmunkatárs tájékoztatása szerint egy évvel korábban, 2011-ben 11 milliárd forint volt a nyíregyházi papírgyár árbevétele. Az egymilliárdos növekedést az idén is szeretnék megisméteni, 2013-ban 13 milliárdos bevételre számítanak.
 
Varju Gabriella szólt arról is, hogy a nyírségi üzem decemberben ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját. A gyár 1972. december 4-én kezdte meg működését, a négy évtized alatt 4000 embert foglalkoztatott. Jelenleg az üzemben 182-en dolgoznak.
 
Az eltelt negyven év során 3 millió tonna papírt dolgoztak fel, amelyből három-, öt- és hétrétegű hullámlemezt készítettek, azokból pedig különböző méretű dobozokat. A üzem összes árbevétele a négy évtized alatt elérte a 250 milliárd forintot.
 
A nyíregyházi papírgyárat 1990-ben privatizálták, ekkor az osztrák ipari vállalkozó, Thomas Prinzhorn által irányított vállalatcsoporthoz, a Hamburger Konszernhez került.