Miközben Orbán Viktor egy romkocsma mélyén a PR csapat által összeválogatott, 20 diákkal egyeztet a felsőoktatás jövőjét illetően, addig a Fidesz pártlapja, a Magyar Nemzet a legrosszabb bolsevista hagyományokat követve teljesen törvénytelenül, az adatokhoz ki tudja honnan hozzájutva, listázza az egyetemi HÖK-vezetőket, hogy bebizonyítsa, nem csak Giró-Szász András tud 12 évig a felsőoktatásba járni. Összegezve: ha kussoltok és mellettem vagytok, kelletek, de ha megszólaltok, kicsinálunk titeket!

A kormányzati kommunikáció belendült és úgy harcol a gyerekeink, barátaink ellen, mintha ők lennének a hibásak azért, amit az előző kormányok elrontottak, köztük a Fidesz is. Mintha a Gyurcsányba oltott Horn Gyula seggéből kimászó Bajnai Gordonok lennének. Levadászás, megfélemlítés és a szokásos hazugságspirál. Például 2 napja kitalálták, hogy nincs is döntés a keretszámokról, nem is volt ilyen dokumentum.

De ha nem volt döntés, nem volt tervben a 10480 fős felsőoktatás, akkor 5 napig ezt miért is nem mondta senki? Múlt hét csütörtöktől szerdáig miért is nem állt ki senki, hogy gyerekek, menjetek haza, nincs is ilyen? Pontosan azért, mert ez a döntés megszületett, és csak szerdán jöttek rá, hogy baj van és ki kéne táncolni a tervezet mögül.

Múlt héten még csak tandíj nem volt, aztán döntés sem, ma már keretszámok sincsenek. Igazából nem csodálkoznánk, ha holnap már felsőoktatás se lenne, azt is átneveznék valami mássá. Csakhogy itt a szómágia nem segít, mert amíg a kormány nem kezeli partnerként a fiatalokat, nem az ő boldogulásukat tartja szem előtt Simicska Lajoséval szemben, ameddig a kommunikációban csak annyira kellenek, hogy beüljön velük a vezér egy fröccsre, a nagy bejelentés előtt, addig itt nem lesz béke. A nagy bejelentés Orbán üzenete a facebookon pedig nem tartalmaz mást, mint zavarkeltést.  Nem Viktor, a keretszámok átnevezése nem megoldás.

Merthogy a bejelentés két eshetőséget hagy, vagy mindeki bejuthat a felsőoktatásba, vagy csupán átírják jövő héten, amikor erről döntnek, úgy a pontszámitást, hogy a 240 pont mást érjen mint eddig. Ha a második verzió lép életbe, akkor ez csupán szómágia, ha viszont az első, akkor a 11 millárdos kivonás melett összeomlik az egész felsőoktatás, egyszerüen nem lesz elég pénz oktatni a diákokat. Ha pedig új forrásokat akarnak adni a felsőoktatásra, ahoz át kell írni a múlthéten elfogadott költségvetést. Az biztos, bármi is legyen a bejelentés, a diákok 6 pontjából, csupán egyre, maximum kettőre vonatkozik. De addig is amíg kiderül, nem szabad abahagyni a nyomásgyakorlást, mert ez a mostani zavarkeltés legfőképp erre játszik!