A szabadkai Városházán aláírásra kerültek a város területén 2013-ban megvalósuló, az ifjúságot érintő projektek pénzeléséről vagy részfinanszírozásáról szóló szerződések. A jóváhagyott 11 programterv megvalósítására 1 millió dinárt különítettek el a városi költségvetésből, adta hírül a YuEco.

Egyébként 22 projektötlet érkezett a pályázatra, ezek közül 3-at a hiányos dokumentáció miatt utasítottak el. A 11 nyertes tervezet megvalósításáért 7 szervezet felel, egyike ezeknek a VaMaDiSz (Vajdasági Magyar Diákszövetség) – a diákokat tömörítő egyesülettel immáron 11 éve folytat együttműködést a város, most pedig 2 projektjüket is támogatja, de a Zeneiskolában megvalósuló, tehetséges roma gyerekeket megcélozó projekt is a nyertesek között van.

Vjekoslav Ostrogonac, a városi tanács ifjúsági és turisztikai kérdésekkel megbízott tagja szerint, a jövő évben is nagy figyelmet kívánnak szentelni az ifjúsági ügyeknek. Hozzátette, 2013-ban ugyan csak 1 millió dinárt sikerült elkülöníteni erre a célra, de a tervek szerint 2014-ben 3 milliósra duzzad ez az összeg, azzal, hogy akkor még 2 milliót szánnának az ifjúsági irodák működtetésére.
(Fotó: YuEco)