A Floridai Egyetem egyik kutatócsoportja fedezte fel, hogy különös halálesetek történtek az állam egyik bentlakásos iskolájában. Az 1900-ban alapított javítóintézetben több mint 100 fiú halt meg, azonban minimum 20 esetet ezek közül nem regisztráltak.

Az Arthur G. Dozier fiúiskolát és javítóintézetet a hatóság egy évvel ezelőtt záratták be. Kiderült, hogy az intézmény több, mint száz éves fennállása alatt bevett szokás volt, hogy a fiúkat testileg és szexuálisan bántalmazták – írta meg a Guardian. Az évek alatt felhalmozott jelentések szerint legalább száz gyerek meghalt a suli területén, azonban egy új kimutatás szerint ez a szám ennél nagyobbra rúg. Közel húsz fiú haláláról semmilyen dokumentum nem született.

Hiányos volt a korábbi nyomozás

2010-ben már felmerültek kételyek az intézménnyel kapcsolatban, ezért a rendőrség nyomozást folytatott. Ekkor derült ki, hogy a túlnyomórészt fekete fiatalokból álló bentlakókat az intézet dolgozói verték, megerőszakolták, sőt néhányukat meg is ölték. Két évvel ezelőtt a rendőrségi jelentésben az szerepelt, hogy 31 névtelen sírhelyetet találtak az iskola kertjében.

A Floridai Egyetem kutatói azonban ennél sokkal döbbenetesebb számokra bukkanttak. Az ő tanulmányuk szerint 60 holttest volt az földben elásva, ezek közül 20-ról semmilyen adat nincs és számításaik alapján arra következtetnek, hogy ezek még mindig csupán részadatok.

Törődés helyett halálra kínozták őket

A szigorú iskola alapelve az volt, hogy a kisebb bűncselekményeket elkövetett fiatalokat „jó útra” térítse. Viszont a fiúkkal való fogalakozás helyett az oktatók és felvigyázók inkább halálra kínozták a gyerekeket. Az egyetem kutatói felfedezték, hogy több gyerek már 10 éves kora előtt elhunyt. Azt, hogy mi volt a halálesetek pontos oka, még vizsgálják.