2012. december ― Álom hava

Jeles vendégeink: Dr. Aradi Éva, Dr. Bakay Kornél, Dr. Czeglédi Katalin, Dr. Cser Ferenc, Dr. Endrédi Szabó Lajos, Dr. Drábik János, Dr. Grandpierre Atilla, Dr. Mandics György, Rácz Sándor, Dr. Varga Tibor
Az MVSZ Magyarok Háza a Szent László Magyarságtudományi Akadémia központja.
Minden héten kedden és szerdán 18 és 20 óra között és szombaton 15 és 19 óra között zajlanak az akadémia előadásai, a Széchenyi-teremben.

1. szombat
15 óra ― Széchenyi-terem ― Szt.László-MTA ― Jövő a Szent Korona jegyében      
A Magyarok VIII. Világkongresszusa anyagainak feldolgozása

I.     rész 15-17 óra között – A magyar nemzet új meghatározása ― A mellérendelő emberi viszony szerepe a magyar nemzet történetében címmel Dr. Cser Ferenc (Ausztrália) tart előadást, majd Dr. Drábik Jánossal, a Szt.László-MTA elnökével és Bottyán Zoltán ügyvezető elnökkel folytat beszélgetést a témáról.

II.     rész 17-19 óra között – a Magyar Őstörténeti konferencia tükrében – Dr. Aradi Éva indológus és Dr. Varga Tibor jogtörténész előadása, majd beszélgetése hallgatható, amelyet Bottyán Zoltán moderál.

3. hétfő

17 óra — Bartók-terem — Herman Ottó Társaság — A magyar nyelv és őstörténet kapcsolata. Kultúrtörténet a nyelvünkben. VI. rész. Előadó: Dr. Czeglédi Katalin nyelvész

4. kedd

17  óra  — Bartók-terem ― Gyógyító Baráti Kör ― Gyógyítás

     18 óra — Széchenyi-terem ― Szt.László-MTA ― Az élő Világegyetem és a magyarság jövője III. rész.

     Előadó: Dr. Grandpierre Atilla fizikus, zenész


5. szerda
15 óra ― Bartók-terem ― Borbemutató és sajtótájékoztató ―  Két nagyszerű bor nyerte el a Magyarok VIII. Világkongresszusának Csúcsbora minősítést. A vörösbor kategóriában az Egri Korona Borház Egri Cuvée, amely egy merlot – cabernet – sauvignon – kékfrankos összeállítás, a fehér borok kategóriájában A  morva gyepű bora, amely a Mutenicei Borászat terméke, egy „piros” tramini. A Magyarok Világkongresszusának Csúcsbora címet négyévenként ítélik oda.

A csúcsborokat a Magyarok VIII. Világkongresszusa keretében lebonyolított borverseny zsűrijének tagjai, Módos Péter, a Magyar Bor Akadémia nyugalmazott elnöke és Viniczai Sándor, valamint a konferencia elnöke, Komsa József mutatják be.

Az eseményen jelen lesz Rácz Sándor, az MVSZ tiszteletbeli elnöke és Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke.

A Sajtótájékoztatón ismertetik a Kárpát-medencei borászok Dicsőszentmártoni Nyilatkozatát is.

6. csütörtök

        17 óra  — II. em. 219-es szoba — Kovács Imre Társaság — Családkutatás a fiataloknak

Előadó: Kállai Eszter Etelka tanár, a Szépen Emberül Mozgalom vezetője

8. szombat

  10 óra — Széchenyi-terem ― „CoD TM GYÓGYULTAK KLUBJA” — „Kezedben tartod az életed” – segítség RÁK esetén – az egészség megőrzésére az őserdő ereje, az életerő forrása” ― Előadók: Dr. Dávid Tamás elnök, tudományos főigazgató, az osztrák becsületrend kitüntetettje és Dr. Várady Tamás onkológus
 
15 óra ― Széchenyi-terem ― Szt.László-MTA ― Jövő a Szent Korona jegyében        
A Magyarok VIII. Világkongresszusa anyagainak feldolgozása

I.    rész 15-17 óra között ― A magyar nemzet új meghatározása ― A székiség vezérelve címmel Dr. Boór Ferenc egyetemi oktató tart előadást, majd Dr. Drábik Jánossal, a Szt.László-MTA elnökével és Bottyán Zoltán ügyvezető elnökkel folytat beszélgetést a témáról.

II. rész  17-19 óra között ― a Radványi Jenő – Borászati konferencia és borverseny tükrében – Tamás Rita, Radványi Viola, Borbély Zsolt Attila és Komsa József előadása, majd beszélgetése hallgatható, amelyet Dr. Boór Ferenc egyetemi oktató moderál.

10. hétfő
            17 óra —  Bartók-terem — Herman Ottó Társaság — Magyarország eltitkolt vizsgálati adatai. Az élelmiszerbiztonság kérdései. Védekezés és annak technikái. III. rész.  Előadó: Tejfalussy András méréstani szakértő

11. kedd

16.30 ― Arany János-terem — MAG ― Sikeres válaszok a globális verseny kihívásaira
(Gazdasági tevékenységek hálózatba tömörülése) Előadó: Udvari Gábor
          18 óra —  Széchenyi-terem ― Szt.László-MTA ― Új Honfoglalás ― A háttérhatalom néhány ismertté vált dokumentuma: Benjamin Freedman leleplezései,  Henry Morgenthau, Theodore Kaufman, Ernest Hooton tervei, és ami belőlük megvalósult  X/V. rész.  Előadó: Dr. Drábik János jogász, újságíró, a Szt.László-MTA elnöke

12. szerda

18 óra ― Széchenyi-terem ― Szt.László-MTA ― Új Honfoglalás ― Pénz és bankvilág  II. rész. Dr. Endrédi Szabó Lajos közgazdász professzor (Bécs) előadása

13. csütörtök

17 óra — II. em. 219-es szoba — Kovács Imre Társaság — A francia  köztársasági elnök nyitóbeszéde 1919-ben a Versailles-i Békekonferencián. Előadó: Szabó András közgazdász

14. péntek

17 óra —  Széchenyi-terem — Élő ’56   – Előadó: Rácz Sándor, az MVSZ tiszteletbeli elnöke

15. szombat

     15 óra ― Széchenyi-terem ― Szt.László-MTA ― Jövő a Szent Korona jegyében       

     A Magyarok VIII. Világkongresszusa anyagainak feldolgozása

I.      rész 15-17 óra között – A magyar nemzet új meghatározása ― A jogfolytonosság kérdése 2012-ben címmel Dr. Szöllősi József jogász tart előadást, majd Dr. Drábik Jánossal, a Szt.László-MTA elnökével és Bottyán Zoltán ügyvezető elnökkel folytat beszélgetést a témáról.

II.     rész 17-19 óra között – Az Élő rovásírás konferencia tükrében – Dr. Mandics György matematikus, művelődéstörténész és Szondi Miklós tanár, rovásoktató előadása, majd beszélgetése hallgatható, amelyet Dr. Boór Ferenc egyetemi oktató moderál.

17. hétfő

17 óra ― Bartók-terem ― Herman Ottó Társaság — Karácsony a magyar kultúrában és a rokon népek kultúrájában. Felkészülés a karácsonyra. Előadó: Veszelszki Ferenc, a HOT elnöke

18. kedd

16.30 ― Arany János-terem — MAG —  Politika-mentes Karácsony várás

17 óra ― Bartók-terem ― Gyógyító Baráti Kör ― Gyógyítás

18 óra ― Kossuth-terem ― „SÁRKÁNY NÉPE VAGYUNK”  címmel őstörténeti hagyományőrző előadás-sorozatot indít az Aranykard Kulturális és Hagyományőrző Egyesület. A sorozat első előadásának címe: Táltos dobok szóljatok! – Beavatási szertartás – dalok, énekek, történetek az Ősi Hun – Magyar Világból. A szervezők kérése, hogy akinek van dobja, hozza magával. Dobosok bejelentkezése, érdeklődés, információ a +36-30-960-5880-as telefonszámon. Szólj barátodnak, ismerősödnek, hogy Ő is jöjjön! Belépéskor az egyesület a rendezvény támogatására hozzájárulást elfogad.

Minden hétfőn és csütörtökön 18.00-19.30 óráig és 19.30-21.00 óráig TÁRSASTÁNC TANFOLYAM. A tanfolyam keretében megismerhetjük a standard- (angol és bécsi keringő, tangó, slowfox, quickstep) és latin-amerikai táncokat (cha-cha-cha, rumba, szamba, rocky, jive, mambó), az egyszerű lépésektől egészen a technikás, bonyolult figurákig, akár a versenyzős szintig is. (Tel.: 06/70-263-08-64; www.dancingqueen.hu)

Minden kedden 18.00 órakor és csütörtökön, pénteken  17.00 órakor a Bolyai-teremben ZUMBA foglalkozás ― A Zumba a vérpezsdítő, minden testrészt megmozgató, forró latin ritmusokkal, széles körű világtáncokkal tarkított fitness program.

Minden csütörtökön 17.00 órakor a Nyirő-teremben SZAKRÁLIS KÖRTÁNC ― A szakrális körtánc egy táncterápiás módszer, amelyben az önismeret és a lélekgyógyítás/gyógyulás kap szerepet.

A Zumba és Körtánc foglalkozásokról Farkasné Erzsébet telefonszámán lehet érdeklődni: 30/9964166, valamint a farkasn.erzsi@gmail.com e-mail címen. Információ: www.kineziologia1.hu, www.zumba-gold.5mp.eu, www.szakraliskortanc.gportal.hu

Szeretne fájdalom nélkül élni?  Ha igen, Dr. Jack Conway amerikai orvos-természetgyógyász és Dr. Nagy Géza orvos-manuálterapeuta várja telefonon történő (+36-30-940-6494 vagy +36-30-218-9508) bejelentkezés alapján, a Magyarok Házában működő KIROTEEK Orvos-Manuálterapeuta (Csontkovács) Rendelőben.

Áldott, békés Karácsonyt és reményteli,
boldog újévet kívánunk! 
Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat
7678/121204