Válását követően fenekestôl felfordult a színésznő élete. Csalódottságán csak az enyhített, hogy olyan emberek álltak mellé a nehéz időkben, akikre nem számított. 

Nehéz időszakot tudhat maga mögött a színésznő. A bajok tavasszal kezdődtek azzal, hogy ellopták az autóját. A kocsiban voltak azok a pótolhatatlan fellépőruhái, amelyek nélkül majdnem meghiúsult egy színházi előadás is.

Ám az anyagi veszteség semmi ahhoz a lelki traumához képest, amit a válása okozott. Férjével, Szurdi Miklóssal közel két évtizeden át voltak egy pár, két közös gyermekük is született. A kapcsolatuk azonban eljutott arra a pont­ra, ahonnan nem volt visszaút, az ellentéteket nem voltak képesek megoldani. Barbara padlóra került.

– Rémes dolgok történtek velem idén – panaszolja – Először úgy akartam fogalmazni, hogy 2012 életem legrosszabb éve volt, de aztán eszembe jutott, hogy a legközelebbi barátaim és a családtagjaim annyit segítettek, olyan fantasztikus módon viselkedtek a nehéz pillanatokban, hogy azt mondom, 2012 életem legrosszabb éve lehetett volna – nélkülük. Mellettem voltak, s remélem, ez így is marad.