Támogatja a korrupció ellenes harcot, de látni akarja, hogy felülvizsgálnak minden vitás privatizációs ügyletet, köztük a legnagyobbat, a Szerbiai Kőolajipari Vállalat, a NIS privatizálását is.

A NIS privatizálásakor a vállalat értékét kb. 2 milliárd euróra becsülték, ezzel szemben 400 millióért túladtak rajta.

"S itt van még a beočini cementgyár, amelyért volt, aki 127 milliót kínált, de 86-ért adták el. Ami eddig történt a korrupció ellenes harcban, az csak a kezdet, én pedig szeretném látni, hogy mi fog történni például jogi vonalon. Vajon felszámolják-e a Mladićot és Karadžićot évekig rejtegetők hálózatát? Kiderítik-e, ki adott utasítást a belgrádi amerikai és más nagykövetségek felgyújtására? Mindez elmismásolódott, az egyetlen dolog, ami a nyilvánosság előtt zajlik, az Miroslav Mišković letartóztatása", mondta Čanak a Danas napilapnak adott interjújában.

A szerbiai kormány munkáját értékelve Čanak azt mondta, nem lát előrelépést, de változást sem.

"Ezt a bűnözéssel való látványos leszámolást azért, nagy részben, az előző kormány is előkészítette. Az aktuális hatalom azonban a Koszovó-platformmal, amely annyit sem ér, mint a papír, amire nyomtatták, veszélybe sodorja Szerbiát és azzal fenyegeti, hogy önmagát szigeteli el a világtól", véli Čanak.

Megítélésére szerint nincsenek új problémák Belgrád és Újvidék viszonyában.

"Semmilyen újabb probléma nincs. Mindez ugyanannak az egyetlenegy problémának a része, ez pedig a centralizáció problémája, és az igazsággal való szembesülés halogatásának problémája, mondjuk a 2006-os alkotmány révén, amely teli van zagyvaságokkal. Most az ígérik, hogy a vajdasági kasszába befolyik az a pénz is, ami a Fruška gora alatt vezető alagút elkészítéséhez kell, miközben megfeledkeznek arról, hogy Vajdaság Szerbiában van, akárcsak a Fruška gora. Dajkamesék ezek", véli Čanak, aki hozzátette, sok a tisztázandó félreértés, az egyik alapvető például az, vajon Slobodan Milošević a "balkáni hóhér" volt, vagy olyan ember, akiről holnap utcát kell elnevezni Újvidéken.

"Mellesleg, Milošević hatalma idején fokoztak le minden intézményt Újvidéken. Ezek világos kérdések, annak az alapvető problémának a lábjegyzetei, amellyel Szerbia nem akar szembesülni", szögezte le Čanak, aki nem biztos abban, hogy 2013-ban lesznek-e választások.