Talán a 2012-re beígért világvége volt az oka, hogy idén a világ minden táján lépten-nyomon, a legbizarrabb helyeken megjelent Jézus. Az internetnek köszönhetően pedig az amatőr felvételek Isten fiáról mindenhova eljutottak. Karácsony alkalmából összeválogattuk az idei legfurcsább jelenéseket.

A 24 éves Katalin a mellékhelységben találkozott Jézussal. A fiatal lány hónapok óta lakott az albérletben, azonban előtte nem vett észre semmi furcsaságot.

Elmondása szerint egy görbe este utáni másnap reggel nézett szembe vele szúrós tekintettel Jézus a vécé ajtóról. Katalin először a másnaposságnak tudta be az ijesztő esetet, és azonnal fotót készített az ajtóról, amin egyértelműen egy férfi feje látszik a fa erezetében.

Egy mezei tévénéző készítette el azt a képet, ami még a keresztényeket is felbolygatta idén. A férfi a tévéképernyőről készített egy fotográfiát, amelyen egész alakban, fehér ruhában ott van maga Jézus.
Fotó: Online

A The Christian Post felkereste a képet készítő férfit, aki a riportereknek elmondta, mikor meglátta a Megváltót a tévében kis híján elájult. "Remegtem és éreztem, hogy az egész szobát elárasztja a fény. Tudtam, ha nem fotózom le, senki nem fogja elhinni mi történt."

Az idei év egyik első regisztrált Jézus-jelenése egy zoknival hozható összefüggésbe. Január elején, Sarah Cane éppen teregetett, mikor az egyik zoknijáról nem más mint Isten Fia nézett vele szembe. A nő elmondása szerint sokkot kapott a látványtól és kiszaladta a fürdőszobából.

"Azonnal felhívtam a barátomat, hogy jöjjön át megnézni a szent zoknit. Ő is látta, amit én. Lefotóztuk, és utána sokáig gondolkodtunk mit tegyünk vele. Érdekes módon, mire megszáradt, az arc el is tűnt a zokniról" – mesélte a nő a Daily Mail riportereinek.

2012 legjobban elhíresült jelenése egyértelműen a Dél-Karolinában partra vetett halott rája hasán látható Jézus fej volt. A kép az egész világot bejárta. A döglött halat, amit a szakállas férfi feje ékített egy 24 éves amerikai nő találta meg a tengerparton. A lány először csak azt vette észre, hogy a ráján egy kép látható, lefotózta.

Elmondása szerint először csak egy mókás véletlennek hitte a dolgot, azt gondolta, egy hajléktalan férfi feje van a halon, azonban mikor az internetre is feltöltötte a képet, az egy pillanat alatt 15 perc hírnévre tett szert, hiszen amit ő csak egy férfi arcnak látott, abban mások Jézust vélték felfedezni.

Hatalmas Jézus fejet fotózott két enyhén ittas brit fiatal egy kínai gyorsétterem falában – írta meg a brit Metro. Az omladozó vakolat mögül bukkant elő a különös jelenés, ami aztán komoly karriert futott be a világhálón.

A két srác az étterem előtt sörözött és várta, hogy elkészüljön az ebédje, mikor egyikük meglátta Őt. "Nagyon durva volt. Ott álltunk és Jézus minket bámult" – nyilatkozta az egyik fiú a riportereknek. "Azóta nagyon sok embernek megmutattuk a képet és mindenki azonnal látja rajta Jézust."

Érdekes módon nem Jézus okozta a legnagyobb hisztériát idén, hanem szent anyja, Mária. Több száz katolikust vonzott az a jelenés, ami egy malajziai kórház ablakában bukkant föl.

A Huffington Post beszámolója szerint rendőröket kellett hívni a hívőkhöz, akik lecövekeltek a kórház előtt és zokogva imádkoztak a megváltó anyjához. A jelenést a klinika dolgozói megpróbálták eltüntetni, ám érdekes módon Máriát semmilyen tisztítószer nem tudta lemosni az ablakról.