A szolgáltatók a költségeiket áthárítják a vevőkre így az olcsóbb gáz végeredményben jóval drágább lesz. 

„Mi teljesen egyetértünk a kormánnyal, és üdvözöljük a gáz és áram árának csökkentését” – mondta el lapunknak az egyik gázszolgáltató képviselője, aki kérte, hogy hallgassuk el, hogy valaha őrsvezető volt.

„A gáz világpiaci árának növekedése is elősegíti a kormány szándékát, mi pedig örülünk, hogy ennek köszönhetően olcsóbban adhatjuk a gázt. Sőt, cégünk a 10 százalékon túl önszántából további 5 százalékkal kevesebbért adja a gázt, de akit nagyon szeretünk, annak akár ingyen is adjuk. Reméljük a vevőink elégedettek lesznek és szeretni fognak minket, mert a gáz ára igenis látványosan fog csökkenni. Sőt, egyéb változtatásokat is bevezetünk, amik mind a lakosságot fogják segíteni, hogy jobban éljenek. Az importkorrekciós tényező, például, az eddigi 2 százalékról 27 százalékra javul, de ez is csak a vevőink érdekeit szolgálja, mert ennyivel jobban fogjuk tudni korrigálni az importot. A mostani 22 százalékos rendszerhasználati díj 30 százalékra módosul, mert az egy rendes kerek szám, és könnyebb megjegyezni. Sajnos a biztonsági készletezési díjat ugyanakkor 1 százalékról 17 százalékkal kell emelnünk, de erről csak is a Gyurcsány-kormány tehet. Szóval a gáz ára csökkenni fog, igen, így lesz” – nyilatkozta a gázipari szakértő és erre úttörő becsület szavát adta.

Ilyen és hasonló bejegyzések keringenek a Facebookon. A gázár számláját, aki előszedi, ha el akar rajta menni, le kell tennie a földre. A kiszolgáltatottság tökéletes. A nyári időszakban kedvezményesen beszerzett gáz ára valahogy soha nem gyűrűzik be abba a fránya számlába.

Amennyiben valódi megoldást akart volna pártunk és kormányunk, akkor a VILÁG LEGMAGASABB, 27 százalékos áfáját legalább a lakásrezsi és az élelmiszer árában visszavenné 10 százalékra! A gáz és a villany áram ára mellett a vízdíj is förtelmes, de azt kifelejtették. Valószínűleg azért, mert a vízszolgáltatók többsége még önkormányzati tulajdonban van. A nagy 2010-es győzelem óta vár a magyar társadalom arra, hogy egyszer rá is sor kerül valami kedvező intézkedés során, de ez valahogy nem akar összejönni. A gáz és a villany áram árának 10 százalékos csökkentéséről szóló lépést sokan tartják parasztvakításnak.

Az élelmiszer kereskedelem a rettenetes áfa miatt nagyrészt átcsúszott a feketegazdaságba, vagyis a maffia kezébe. Egy adószakértő szerint 131 milliárd forint adóbevétel esik ki emiatt, az egykulcsos adó miatt pedig 600 milliárd forint! Ha csak ezt a két kérdést megoldaná a kormány, a magyar társadalom fellélegezhetne. Valamiért azonban erre nincs akarat! A celebek eddig 42 milliárd forint adóhátralékot halmoztak fel. Miért nem tetszenek behajtani ezt a pénzt? Annyi jó megoldás kínálkozna, de a végrehajtásra nincs kormányzati akarat.

Az egykulcsos adó valószínűleg azért marad, mert egy szintén Facebookos bejegyzés szerint például Orbán Viktor havi nettó 504.554 forinttal, Semjén Zsolt 369.974 forinttal, Kövér László 347.980 forinttal, Navracsics Tibor 287.274 forinttal jár jól. És Te Kedves Olvasó, mennyit buksz havonta? Minimum 15 ezret…

Emlékszik még valaki Lendvai Ildikó 2002-es ígéretére? NEM LESZ GÁZÁREMELÉS! Lassan is mondta, hogy mindenki be tudja vésni a fejébe: Nem lesz gázáremelés… Országvesztésük ideje alatt több mint 200 százalékkal emelkedett a gáz ára.

Kommentár:  „Három dolgot nem lehet sokáig eltakarni: a Napot, a Holdat és az Igazságot!” (Buddha)