Miközben a világszerte népszerű tehetségkutató hazai változatában hétről hétre egyre hangosabban merül fel, hogy valami nincs rendben a szavazók fülével, a briteknél is beütött a krach.

MTI - Kitört a botrány a brit X-Factorban, miután a legutóbbi részben a két leginkább tehetségesnek - és főleg befutónak - tartott versenyző kényszerült párbajra. A mentorok nem tudták eldönteni a kérdést, így a közönségre bízták az eredményt és borítékot nyitottak, a show-t pedig annak az Ella Hendersonnak kellett elhagynia, akit nemcsak rajongói, de a legtöbb szakember is az idei mezőny legjobbjának tartott. Az eset azonban nem egyszerinek tűnik, mert ez már a sokadik alkalom, hogy a szavazók miatt jobbnál jobb előadóknak kell kiesniük - emlékeztetett a The Daily Telegraph című brit lap.

A tavalyi szériában a végső győzelemre is esélyesnek tartott Misha B-nek már az évad elején távoznia kellett a szavazók miatt, mentora szerint valami átok ülhetett rajta, miközben az egyértelműen tehetségtelen előadók csaknem a verseny végéig diadalmenetben vonultak hétről hétre előre. A verseny szervezői szerint ennek vélhetően az áll a hátterében, hogy a kimagaslóan jó versenyzőkre alig-alig szavaznak a nézők, mondván, ők úgyis biztonságban vannak.

Mások azonban már azon a véleményen vannak, hogy az X-Factor szavazóit a legkevésbé sem érdekli a valódi tehetség, helyette nevetséges, ahogyan szavaznak. A legutóbbi eset kapcsán máris felröppentek olyan hírek, hogy a verseny kifulladt, ez már a vég, mert a szavazókat jobban érdekli a látvány és a show-elemek, a szavazatokat pedig nagyjából olyan gúny és irónia járja át, mintha a Celeb vagyok, ments ki innen című túlélőshow-ra küldenék az sms-eket.

"Nem nektek kellene itt állnotok, tudnék mondani más nevet" - mondta a magyar változatban is szombaton Malek Miklós, miközben az ő kezében volt a döntés, hogy a közönségre bízza-e a párbaj után a végeredményt, de aztán mégis inkább egy harmadik szavazattal ő mondta ki az ítéletet a Like fölött. A jelenség tehát úgy látszik, nem kizárólag nálunk létezik, mint ahogyan az angolok sincsenek egyedül a felháborodásukkal.