A Nyugatra kerülő magyar prostituáltak egy része megtévesztett diáklány, sokan pedig húsipari munkára vagy pincérnek jelentkeznek. Eltűnt tinédzserek német bordélyházakban. 

Néhány éve a magyar prostituáltak elözönlötték Nyugat-Európát. Ám a holland kirakatokban, a német bordélyokban magukat áruló nők, vagy a zürichi türelmi negyedben tangabugyiban az utcán pucsító lányok nem mindegyike úgy indult útnak, hogy prostituált lesz belőle. Kelet-Magyarországon és az állami gondozottak körében szervezett formában folyik a tinédzser lányok beszervezése és átverése. A lázadó korszakukat élő kamaszokra felnőtt fejjel elképzelhetetlen vonzerőt gyakorolnak a nagy luxusautóval a diszkókba érkező férfiak, akik úgy viselkednek a lányokkal, mintha felnőttek lennének.

A filléres gondokkal küzdő, de legalábbis beosztóan élő családokból származó fiatalokat elbűvöli, hogy számolatlanul szórják a pénzt, és alkoholt rendelnek nekik. A lover boy típusú kerítőt az első időben kedvesség és figyelmesség jellemzi, és akkor is le tudja venni a lányokat a lábukról, ha egyébként olyan elrettentő a külseje, hogy saját bevallása szerint is átmennek az emberek az utca másik oldalára, csak ne kelljen találkozniuk vele.

A Heti Válasz két fő módszert ismertet az átverésre, az álfoglakoztatókat, akiknél egy hétig valóban húsipari munkát vagy felszolgálást végeznek a nők, majd - miután megnyugtatják telefonon itthon maradt családjukat - elbódítják őket és prostituáltként kell dolgozniuk. L. Róbert és két hajdúsági diáklány példáján mutatja be, hogyan tud egy masszív bűnöző átejteni két lányt, miként adta el őket egy német bordélyba fejenként ezer euróért. S hiába telefonált azonnal az osztályfőnök, hogy a lányok nem érkeztek meg a középiskolába, hiába adtak ki körözést, kerestették őket egész Európában, hónapokig voltak az emberkereskedők hálójában.

A holland rendőrség baklövéseiről és arról, hogyan zsigerelte ki a bűnöző tágabb családja a 16 éves lányt kereső szülőket, és végül még őket vették őrizetbe, mert azt hitték nem kiszabadítani, hanem éppen elfogni igyekeznek a lányokat, a Heti Válasz november 15-i számában olvashatnak, amely digitális formában megvásárolható a Digitalstand honlapon keresztül is.