Több mint száz pályázat érkezett hazai és külföldi alkotócsapatoktól a Gyerekszem Filmfesztiválra, ami december 7-én lesz a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban. Minden pályamunkát levetítenek és filmes szakmai programokkal is várják az érdeklődőket.

MTI - A negyedik évadához érkezett fesztivál előzsűrije 74 filmet választott be a versenyprogramba. A mezőnyben a magyar alkotásokon kívül 19 külföldi (szlovák, horvát, orosz) műhelyből érkezett munka szerepel - tájékoztatta a rendezvényt szervező Gyerekszem Közhasznú Művészeti Egyesület csütörtökön az MTI-t.
 
A fesztivál díjait odaítélő zsűriben Bollók Csaba, Kocsis Ágnes, Schwechtje Mihály és Martus Éva lesz benne. Az alkotásokat ugyanakkor a diákzsűri és a közönség is díjazza. A nézők a fesztivál Facebook oldalán (http://www.facebook.com/gyerekszemfilmfesztival) adhatják le voksaikat.
 
A tavaly alapított Macskássy Katalin Díjat - amellyel olyan szakembereket ismernek el, akik alkotó-nevelő filmes projektet hoznak létre gyerekekkel - idén Bakó Mária veheti át.
 
A rendezvény házigazdája Till Attila lesz. A fesztivál ingyenesen látogatható, de a vetítésekre és a gyerekekkel való filmes munka lehetséges pedagógiai és terápiás irányaival foglalkozó szakmai konferenciára előzetes helyfoglalás szükséges az Uránia jegypénztárában online, illetve telefonon.
 
A filmmustráról a www.gyerekszemfilmfesztival.hu honlapon találhatók további információk.