A Magyar Nemzeti Múzeum Ötkarikás Magyarok kiállítása újra kibővült. A MOB közreműködésével olimpikonjaink újabb tárgyakat ajánlottak fel, így látogatóink megnézhetik az idei olimpiai játékok érmeinek másolatát, azt az emlékérmet, amelyet a fogadalomtételi eskün vehettek át olimpikonjaink, a Kökény-Dombi páros kajakját, Gyurta Dániel úszósapkáját és Berki Krisztián melegítőjét is.

A tárgyak és ajándékozóik történeteit, élményeit a Döntő pillanat című sportfotó kiállításban nézhetik meg a látogatók a Digitális Fotó Magazin szervezésében. Kilenc, az idei londoni olimpián járt fotóriporter képeiből a kiállításon közel 200 kép, 80 nagyítás és 106 vetített fotográfia látható, melyeket Balogh László a Reuters, Beliczay László, Illyés Tibor, Kollányi Péter, Kovács Anikó és Kovács Tamás az MTI/MTVA, Huszti István az Index és Tuba Zoltán az Origo munkatársai fényképeztek.

A tárlatot nyáron Esztergomban és Sárospatakon is megtekinthetik, de más városokkal is folynak tárgyalások a fotográfiák kiállításáról.

A kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállításra szóló belépőjegyével látogatható.