Magyar idő szerint hajnali 1-kor ért partot a pusztító Sandy hurrikán az Egyesült Államok keleti partvidékén, ahol Közel 60 millió ember rettegte át a keddre virradó éjszakát. Igaz, a vihar nem alakult át szuperviharrá, de 150 kilométeres széllökéssel pusztított a térségben, mint poszttrópusi vihar. 

Sandy pusztító ereje felkorbácsolta az Atlanti óceánt és méterekkel felduzzasztotta fel a part menti vizeket, valamint a városokat átszelő folyókat is. Az áradás miatt a New Yorkot átszelő Hudson folyó több mint 5 métert emelkedett, és elöntötte New York alacsonyabban fekvő részeit. Víz alá került Atlantic City és Philadelphia egy része, és több más part menti nagyváros is.

Obama elnök, ma tíz megyét katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánított és a térségbe irányítottak minden szövetségi erőt. Az eddigi halottak száma a reggeli ötről, ma délre 17-re emelkedett.

Atlantic Cityben egyáltalán nincs áram, de máshol is milliók vannak áram nélkül, viszont az ivóvíz szolgáltatás a legtöbb helyen működik és iható. Sok városban még mindig hömpölyög a víz és újabb embereket lakoltatnak ki, de mára már nem csak a vízzel és a széllel kell megküzdeniük, hanem a tűzzel is. New Yorkban a legtragikusabb a helyzet. A Queens-i negyedben egyáltalán nem tudják megfékezni a tüzet,  éjjel több, mint 50 ház leégett. Az oltást nehezíti az erős szél, ami házról házra viszi tovább a tüzet, valamint az is, hogy a lángokban álló területet nehéz megközelíteni és nincs az oltáshoz elég mennyiségű víz.

Továbbra is zárva tart a három nagy reptér New Yorkban, ma 5700 járatot töröltek. Előre láthatólag szerda délután egy része a forgalomnak helyre állhat, de az a valószínűbb, hogy a héten már nem indul járat ezekről a repterekről.

Éjjel a New York-i metróba is betört a víz, amit ma már valószínűleg nem tudnak helyre állítani. Egy kórház áram nélkül maradt és nem indult el a tartalék generátor. Egy másik helyen pedig transzformátor állomás robbant fel, hatalmas pánikot okozva.