Ijesztő, horrorisztikus, szexi, vagy esztétikus. mindenki találhat kedvére való Halloween-sminket, és otthon el is készítheti secperc alatt. Összegyűjtöttük a legjobbakat. 

Van, aki agitál ellene, van, akit nem érdekel, de az október 31-én USA-ban népünnepként számon tartott Halloween nálunk is egyre többször ad alkalmat a bulizásra. Jellemző módon két korosztály tartja hazánkban: az iskolások (általánostól a gimnáziumig), illetve a húszas éveikben járó partiarcok. A jelmezkölcsönzők kereslete megugrik, de ha nem akarunk 5-10 ezer forintot költeni egy unalmas maszkra, akkor sokkal kevesebből is készíthetünk brutális sminket magunknak.

A százforintos -, vagy smink-, esetleg fodrászkellék boltból beszerezhetjük a hozzávalókat, vagy csak túrjuk szét – ha nincs saját - anyu (barátnő, testvér) sminkkészletét. A Youtube-on számtalan úgynevezett tutorialt találunk (Halloween make-up tutorial keresőszóval), öt, tízperces útmutatókból kiválogattuk a legjobbakat az egyszerűtől a bonyolultig.

Amit mindegyikhez szükséges: folyékony latex, bőrbarát vagy műszempilla-ragasztó, púder, folyékony alapozó, művér, sok zsebkendő, ecsetek, szivacsok. 

Sebhelyes kéz



Ha valaki nem szeretné elcsúfítani az arcát, az indulhat sebhelyes kézzel a Halloween-bulira. A csúnya bibiket folyékony latexből kell kiképezni, majd piros, fekete és sárgás szemhéjpúderrel kontúrozni.Kopaszparóka

Ha parókát húzunk, hasznos, ha pedig kopaszságot szeretnénk imitálni, akkor itt a legolcsóbb módja a kopaszparóka elkészítésének, amit a boltokban 5 ezer forintért árulnak. Egy felfújt lufi, és sok folyékony latex kell hozzá. Ami fontos: kenjünk vazelint a lufira mielőtt rákenjük a latex-et, különben kipukkan.



Halloween-smink: kopaszparóka
Szerző:Youtube
További videók
Arclövés, elvágott torok, leégett arc

A százforintos, vagy az egy eurós boltokban, de a drogéria boltokban is árulnak októberben kellékeket Halloweenre. A kissé bugyután, gumiba öntött sebeket, hegeket pár perc alatt élethűvé lehet varázsolni. A folyékony latexra szétszaggatott papírzsebkendő darabkákat ragasztva kell kiképzeni a sebhely környékét, majd folyékony alapozóval és művérrel kell életszerűvé pingálni.

Halloween-smink: elvágott torok
Szerző:Youtube
További videók



Halloween-smink: elvágott torok
Szerző:Youtube
További videók



Halloween-smink: leégett arc, kocsányon lógó szemmel
Szerző:Youtube
További videók
Zombi-fej

A videón szereplő lányka igen ügyes, tucatnyi útmutatója van Halloweenre. Egy zombisat választottunk, aminek titka a gennyes bibircsók, amihez elég egy gyurma, folyékony latex és bőrbarát ragasztó. A nyak sminkelését se hagyjuk ki, nagyon egyszerű trükk: a fejbiccentő izmok kontúrjait hangsúlyozzuk, a szem körül pedig képezzünk fáradt karikákat.  A fogak befestésével, és dekor-kontaktlecsével pedig elképesztő hatást érhetünk el.



Halloween-smink: zombi
Szerző:Youtube
További videók
Pillangó

Aki nem szeretne szörnyűséges fizimiskát, az pingálhat arcára pillangót. Kell némi kézügyesség hozzá, hogy a két oldal szinkronban legyen.



Halloween-smink: pillangó
Szerző:Youtube
További videók
Mangababa Halloween-módra

A hatalmas szemű mangastílus hype-ja külföldön egyre nagyobb, ezért több videó is rendelkezésre áll a sminkelési módszer elsajátításához. A lényeg: a műszempilla és a fehér illetve fekete szemkontúr-ceruza. A sűrű, hosszú szempillát több műszempilla összeragasztásával érhetjük el.



Halloween-smink: mangababa
Szerző:Youtube
További videók
Lord Voldemort

Harry Potter félelmetes ősellensége is kedvelt Halloween-arc. Egy nyolc perces videóban bemutatják, hogy lehet elkészíteni az orrnélküli kreatúrát, de a procedúra ennél azért több időt vesz igénybe. Sok-sok folyékony latex, és alapozó kell hozzá, és számítsunk arra, hogy orron át nem tudunk lélegezni amíg tart a mulatság.