Hozzávalók: kacsahús 
páchoz: olaj, só, rozmaring, borókabogyó, bors, mozsárban apróra törve, fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva, pár evőkanálnyi a szilvamártás levéből 
pároláshoz: kevés vörösbor (kb 1 dl) 
szilvamártáshoz: friss szilva kimagozva, félbevágva, pár ek cukor, almaecet, vörösbor, szerecsendió, szegfűszeg esetleg pici fahéj
 
A mártáshoz egy serpenyőben elkezdünk karamellizálni pár evőkanál cukrot annyi almaecettel, amennyit felszív. Ha aranybarna, hozzáadjuk a fűszereket és a szilvát, óvatosan rázogatva pár percig pirítjuk. Felöntjük annyi vörösborral, hogy szirupszerű, sűrű szószt kapjunk. Pár percet még forraljuk, majd elzárjuk, hűlni hagyjuk.

A pác hozzávalóit összekeverjük és alaposan megkenjük vele a húst. Tepsibe rakjuk, öntünk alá egy kevés vörösbort és alufóliával lefedve addig sütjük, míg megpuhul (200 fokon kb 30 perc, de a hús mennyiségétől is függ). Ha puha, levesszük a fóliát és tovább sütjük, míg szépen megpirul (kb. 15 perc).

Tálaláskor locsoljuk meg a húst a szilvamártással és szórjuk meg rozmaringgal.
Rozmaringos sültkrumplit készítettem mellé.