Szerelmi horoszkóp minden csillagjegyre létezik egyenként napi, havi vagy évi horoszkópként, és segít a helyes párválasztásban, mert nem minden csillagjegy passzol egymáshoz. Kérdéseknél és problémáknál is segíthetnek ezek a horoszkópok. 

A szerelmi horoszkóp a párkapcsolatban élő emberek számára éppolyan tanulságos lehet, mint az egyedülállóknak, mert a szerelem és szexualitás dolgaiban nem minden csillagjegy illik egymáshoz egyformán jól, és minden konstellációban a partner más jellemvonásait kell figyelembe venni. Szerelmi horoszkóp – amit a csillagok a szerelemről és szexualitásról elárulnak A komolyan felállított szerelmi horoszkópok – ellentétben sok internetes oldal napi rövid horoszkópjaival – nagyon komplexek tudnak lenni. 

Ezért, ha komolyan érdeklődünk az asztrológia iránt, készíttessük el a teljesen személyes szerelmi horoszkópunkat, mert a tulajdonképpeni csillagjegy mellett többek között az aszcendens, a Nap, a Hold, a bolygók állása a születés időpontjában is döntő szerepet játszanak. A részletes szerelmi horoszkóp felállításakor minden bolygó (beleértve a Nap és a Hold) állását figyelembe veszik a születés időpontjában, és kifejtik ezek jelentéseit. 

Ezért a szerelmi horoszkóp számára a személyes születési adatok (nem, dátum, pontos időpont, helység, ország) szükségesek a párkereséshez. Szerelem és partnerkapcsolat – az aszcendens jelentősége Csillagászatilag nézve az aszcendens a keleten felszálló csillagjegyet mutatja a születés pillanatában. Az aszcendensnek nagy jelentősége van a szerelem és szexualitás szempontjából, mivel befolyásolja a testi energiákat, és meghatározza, hogyan hat a testünk más emberekre. 

Az aszcendens utalásokat ad arra, hogyan viselkedünk a kedvesünkkel szemben. A partnerrel szembeni fellépésünk megfelelhet a belső természetünknek vagy nem, ezért fontos, hogy a kapcsolatban tudatában legyünk a személyiségünk mindkét oldalának, hogy ne kerüljön sor félreértésekre a partnerrel. Egy szerelmi horoszkóp ezért intenzív és tanulságos bepillantást ad a saját viselkedésünkbe a szerelem és szexualitás terén.