Maximum egy hónap múlva telegondola röpíti föl a Sztrázsára a turistákat – jelentette be a hétvégén Cornel Resmeriţă lupényi polgármester, miután a napokban bejáratták az első, nyolc személyes felvonófülkét.

A polgármester szerint két-három hétig még próbaszerűen jártatják a gondolákat, hogy kiszűrhessék az utolsó működési problémákat is. – Október derekán mindenképp szeretnénk használatba adni a modern felvonót, amelynek hosszabbításaként egy nyitott, székes libegő fogja felvinni a turistákat a sípályák felé – közölte a polgármester. A tervek szerint még további három libegő és hat modern, felvonóval, hóágyúkkal, éjjeli megvilágítással ellátott sípálya készül megépülni a Sztrázsán. A 200 millió lejre rugó projekt jelentős részét a turisztikai minisztérium finanszírozza a hazai sípályák fejlesztésére szánt alapból. Lupény polgármestere szerint azonban az eddigi munkálatokra még egyetlen fityinget sem fizetett ki a tárca.

A 64 fülkés telegondola ennek ellenére hamarosan működőképes lesz és az idei síszezon beálltáig néhány sípálya felújítására is sor kerül – ígéri a polgármester.