Kerüljünk egyensúlyba! Fenntartható-e a Föld, a mi világunk? Hogyan élhetünk környezettudatosan, hogy minél tovább használhassuk bolygónkat? Várjuk az NG Ökonapon, ahol megtudhatja, hogy Ön és családja hogyan járulhat hozzá ahhoz, hogy csökkentsük a Föld terheit és egyensúlyba kerüljünk. Időpont: 2012. szeptember 15. Helyszín: Millenáris 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20).
 
Ökoprogram

Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség
Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség szeptember 15-én, az NG Ökonapon való részvételével indítja megyeszékhelyeket érintő rendezvénysorozatát. Célja, hogy a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésével fiatalok és idősek figyelmét egyaránt a környezetvédelem fontosságára irányítsa. A következő programok várják az érdeklődőket:  „Hulladékból Termék” kis kiállítás · Ugrálóvár · Bungee run · Darts · Mobiltelefon-csúsztató verseny · „Ki nevet a végén?”  További információ: www.szelektivinfo.hu

ELMŰ-ÉMÁSZ
Az ELMŰ–ÉMÁSZ Társaságcsoport idei roadshow-jának állomásain az energiatakarékos játékoké a főszerep. A helyszínre látogatók megtudhatják, hogy milyen érzés elektromos autót vezetni, kipróbálhatják a gyermeknek-felnőttnek egyaránt  nagyon szórakoztató, ugyanakkor hasznos ismereteket is nyújtó háromdimenziós játékokat. Szakembereink mindezen túl az energiahatékonysággal kapcsolatos információkkal, személyre szabott energiatakarékossági tanácsokkal, tippekkel, tájékoztató anyagokkal és sok más érdekességgel várják a nagyközönséget.

FKF Zrt.
Az FKF Zrt. fontosnak tartja a környezettudatos gondolkodást. Az NG Ökonapon olyan interaktív oktatójátékokkal várja a gyermekeket, amelyek  könnyed formában tanítják a felnövekvő nemzedéket a szelektív hulladékgyűjtés elvére, gyakorlatára. Játssz Te is az FKF óriástársasával és mesebeli kukáival!

BASF
A BASF Kids’ Lab a legifjabbak számára teszi emlékezetessé az első találkozást a kémiai laboratóriummal, játékos formában ébreszti-alakítja a gyermekek érdeklődését a vegyészet iránt, megmutatva, milyen hasznos, fontos a tudomány mindennapi életünkben. A BASF kölyöklaborjában önállóan kísérletezhetnek a gyerekek, kis kémikusként dolgozhatnak, fejleszthetik ügyességüket, pontosságukat, kreativitásukat. Kísérleteik eredményét mesés formában is élvezhetik, Dr. Buborék és barátai segítségével kalandozhatnak a vegytan világában. Az első kölyöklabor 1997-ben nyílt meg, a BASF németországi központjában, Ludwigshafenben. Ma már évről évre 32 ország mintegy 55 ezer kisiskolása vesz részt a foglalkozásokon. A világ vezető vegyipari óriásának hazai leányvállalata, a BASF Hungária Kft. 2011-ben nyitotta meg kölyöklaborját a Közlekedési Múzeumban.

FHB BANK
Szórakoztató programokkal és meglepetésekkel várjuk Önt és családját. Nyerjen velünk National Geographic-előfizetést, vagy akár egy tartalmas családi hétvégét! Találkozzunk az NG Ökonapon, az FHB standjánál!

DALLMAYR
Látogasson el a Dallmayr sátrához, és kóstolja meg minőségi, finom kávékülönlegességeinket, amelyet baristánk személyesen Önnek készít el!

FŐVÁROSI VÍZMŰVEK
A Fővárosi Vízművek a fenntartható vízszolgáltatás szempontjait érvényesítő, felelős vállalatként kiemelten kezeli a jövő nemzedékének környezettudatosságra nevelését. Az Ökonapon a víz, az ivóvíz szerepére és fontosságára hívjuk fel a figyelmet, a környezettudatos gondolkodásra ösztönözve. Víztakarékossági játékkal, víz-íz teszttel és egyéb játékokkal várjuk a látogatókat. Aki igazán kíváncsi és nyitott a környezet védelme iránt, elcsodálkozhat, mekkora is egy 1 köbméter vízmennyiség befogadására alkalmas PET-palackból épített fal.

FŐVÁROSI CSATORNÁZÁSI MŰVEK ZRT.
Magyarország legnagyobb környezetvédelmi szolgáltatója interaktív vizes kísérletekkel várja a gyermekeket. A környezettudatos nevelő program keretében tanárok segítségével megmutatjuk a szennyvíztisztítás folyamatát, az ehhez kapcsolódó kiadvánnyal pedig segítjük a látottak és a hallottak könnyebb befogadását.Játékos kedvű látogatóink, ügyességüket kipróbálva, egy labda segítségével dönthetik le ember nagyságú installációnkat, továbbá az érdeklődők megtekinthetik, hogyan működik a csatornákat vizsgáló önjáró robotkamera.

HOTEL RESIDENCE ÓZON **** SUPERIOR, Mátraháza
A mai világban egyre több környezettudatos turista keresi az olyan szállodákat, ahol nyaralásukkor, pihenésükkor is biztosak lehetnek abban, hogy az adott szálláshely ügyel a környezet terhelésére, és fokozott figyelmet szentel a környezet védelmének. A Hotel Ózon**** Superior egyedülállónak ígérkezik a környezetbarát technológiák terén, hiszen a teljes komplexum hőenergia ellátását kizárólag megújuló energiaforrásokból nyeri. A vezetőség elkötelezett a természet megóvásában, így a lehető legtöbb és legsokoldalúbb környezetbarát megoldást vezetett be a szálloda működtetésére. Két célnak igyekszünk megfelelni, egyrészt felhívjuk a környezettudatos utazók figyelmét a szállodára, másrészt minden érdeklődő vendég figyelmét a környezet és a természet védelmére. Látogass el a Hotel Ózon sátrához és pörgesd ki a szerencsédet, hogy tiéd legyen az egyik az rengeteg értékes ajándék közül.

Részletes program a National Geographic Magyarország oldalán