Fertőszéplak, Látkép Szabadtéri Galéria, 2012. július 29. - 2013. július 25


Szív és lélek, mégpedig az alkotói lélek találkozásából jött létre húsz évvel ezelőtt a sarródi Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor. Rujavecné Ferenczi Katalin ennek a számos résztvevőt vonzó tábornak a megszervezésével tiszteleg évről évre az alapító és névadó festőművész édesapja emléke előtt.

Húsz év megannyi alkotói szárnyalásnak adott teret, megannyi érték született a műhely művésztanáraitól. A legemlékezetesebbeket gyűjti most egy csokorba a fertőszéplaki LÁTKÉP Szabadtéri Galéria Fertőmenti pillanatok címmel. A tárlat az alkotó- és művésztábor arculatát is meghatározó tíz művész izgalmas alkotásait vonultatja fel.

A képek középpontjában a Fertő táj varázslatos világa áll. A Hanság ölelésében nyugvó, az évszakok függvényében örökösen változó, színeiben, látványában megújuló világörökségi rész. A tárlaton tíz kitűnő művész mutatkozik be, köztük a tábor alapítója, Ferenczi József, a 2003-tól a tábort vezető művésztanár: Fejér Zoltán, a tábor állandó művésztanára: Czanik Ferenc és még hét egyedi stílussal rendelkező, kiváló alkotó.

A kiállítás egész évben megtekinthető, mégpedig a nap minden szakában, éjszaka különleges, hangulatos megvilágítással!