A fűszeres, pikánsan csípős sárgabarack chutney remek gasztroajándék és nagyon jól illik sült húsok, húsgombócok mellé.

Hozzávalók:
2 kg sárgabarack
3 közepes fej (friss) hagyma
3 evőkanál koriandermag
2 piros chili
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál őrölt gyömbér (vagy friss, ha van otthon)
1 teáskanál só
15 dkg cukor
2 evőkanál almaecet
200 g mazsola

A feldarabolt hagymát és a kimagozott barackot (figyelem, nem pucolom!) egy lábasba teszem és elkezdem főzni. Közben finomra darálom a koriandermagot és a chilit. (Nekem most éppen olyan sárgabarackom volt, ami szétfőtt, de akkor még jobb, ha kicsit darabos marad a chutney.) Ezután a barackot fűszerezem a korianderrel, a chilivel, a gyömbérrel és a zúzott fokhagymával. Sózom és beleteszem a cukrot. Felforralom. Végül beleteszem az almaecetet és a mazsolát. Forrón üvegekbe töltöm, lezárom és száraz dunsztban kihűtöm.