A Best Buy alapítója és egyben jelenlegi legnagyobb tulajdonosa, Richard Schulze a problémákkal küzdő társaság részvényeire 24-26 dollár közötti felvásárlási ajánlatot tett. A papírok ellenértéke teljes egészében készpénzzel lenne kiegyenlítve, mely hozzávetőlegesen 8,6 milliárd dollárnak felelne meg.

Az ajánlat 36 és 47 százalék közötti prémiumot jelent a részvények pénteki 17,64 dolláros záróárához képest. Az egykori alapító a tranzakciót különböző forrásokból tervezi finanszírozni, mely többek között 1 milliárd dollár saját forrást, a maradék összegre vonatkozóan pedig kötvénykibocsátást takar. A részvények a New York-i tőzsdén a hírt követően 20 százalékos pluszban tartózkodnak.

A társaság az elmúlt időszakban működése sikerességének talpraállításával próbálkozik, ugyanis a fogyasztók a kiskereskedelmi egységeit csak a fogyasztási cikkek feltérképezésére használják, hogy aztán olyan versenytársaktól vásároljanak, mint az Amazon vagy a Walmart. A vállalat 800 millió dollárra rúgó költségracionalizálási programot jelentett be a következő három évre vonatkozóan, mely többek között elbocsátások és boltbezárások formájában fog megvalósulni.

Schulze nyilatkozatában kiemelte, hogy úgy gondolja ez a legalkalmasabb időpont a vállalat számára, hogy megtegye a szükséges lépéseket, melyekkel a társaság újra piacvezető pozícióba kerülhetne.