Az idei évben már kilencedik alkalommal szervezi meg a Via Nova Ics a Kapocs Tábort, ezúttal Jászón. A nemzetpolitika kerekasztalra Balog Zoltán és Répás Zsuzsanna részvételével július 21-én kerül sor.

A csütörtökön, július 19-én kezdődő tábor 0. napján kerül vetítésre a Szabadság ára című Koltay film, majd azt követően a fiataloknak beszélgetésre is alkalmuk nyílik Duray Miklós a film főszereplőjével és a helyi MKP-sok részvételével. Este Mihályi Molnár László tart előadást a Bódvavölgyéről és annak nevezetességeiről. 
 
Az első nap, július 20-án túrával kezdődik majd, megismerkedhetnek a helyi nevezetességekkel. Délután Fecsó Szilárd- Bódvavölgye művészete címmel tart előadást. Hogyan tovább MKP és ICS címmel beszélgetésre kerül sor Farkas Ivánnal, az MKP gazdasági és régiófejlesztési alelnökével és Őry Péterrel, az MKP önkormányzati és közigazgatási alelnökével. Szót váltanak a közelgő alapszabály-módosításról vagy új alapszabályról, ill. az új együttműködési megállapodásokról. Az idei táborban sem marad el a borkóstoló, ebben ezúttal a Dobos család lesz a táborozók segítségére.

A szombati nap immár hagyományosan a Kapocs focitornával kezdődik. Délután nemzetpolitika kerekasztalra kerül sor, melynek meghívott előadói: Balog Zoltán- emberi erőforrások minisztere és Répás Zsuzsanna- nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár. Ezt követően ifipolitikai kerekasztalt is tartanak a Via Nova ICs partnerszervezeteivel és a kárpát-medencei ifipolitikai szervezetek képviselőivel.

Az utolsó napon, július 22-én a konzervativizmus, mint életfelfogás és mint politikai ideológia lesz a fő témája a tábornak. Arra keresik a választ, hogy mit jelent fiatalon konzervatívnak lenni, hogy mennyire játszik szerepet a hagyomány és az egyház, a vallás szerepe a fiatalok életében? A beszélgetésben részt vesz Balog Zoltán és Stágel Bence a helyi plébános és lelkész. Majd Szentmisével illetve Istentisztelettel zárul a tábor.
Részletes program és további információ...
Felvidék.ma