Időpont: 2012. június 26. - július 12.
Helyszín: Kölcsey Központ

Az elmúlt év izgalmas pillanatai, drámai, örömteli, mulatságos élethelyzetei, természeti csodái, művészeti és sportteljesítményei – száz és száz fotó, amit érdemes megnézni.

”…mély benyomást tett minden kategóriában a képek története, a magyar fotósok hatalmas történetmesélő ereje a hírfotótól kezdve a sorozatokig. Nagyra értékelem, hogy kortársaik napi életének minden szegmensébe betekintenek belföldön és külföldön egyaránt.”

Radu Sigheti, a Reuters romániai vezető fotóriportere
a zsűri tagja

Közönségszavazás! Várjuk a szavazatokat a Sajtófotó Kiállítás közönségdíjas képére!
A „Harminc év képekben” című kísérő kiállítás az elmúlt három évtized legjobb sajtófotóinak válogatása. Kalandos időutazásra hív, szembesítésre ösztönöz a visszatekintés. A kiállítás július 22.-ig látható a Bényi Árpád teremben.

július 3. 17.00
Vendégünk az Év Fotóriportere: Hajdú  D. András

Hajdú D. Andrást az idei sajtófotó kiállításon valóságos díj-áradat érte. Képeivel nemcsak a legmagasabb elismeréseket – a MÚOSZ-nagydíjat, az André Kertész-nagydíjat és a Munkácsi Márton-díjat – nyerte el, de több további elismerést is megkapott: a Hír-esemény kategória 1. helyezettje, a Művészet (sorozat) kategóriában 2., a Művészet (egyedi) kategóriában pedig 3. díjat nyert.

A beszélgetőtárs Máthé András fotóművész, a Debreceni Fotóklub elnöke.
www.sajto-foto.hu 
www.hda.hu