ÍRNI MINDENKI TUD!
Akkor mit kell ezen tanulni?

HOGY LEGYEN, AKI ELOLVASSA!
 

A Magyar Író Akadémia hazánk legolvasottabb szerzőit kérte fel, árulják el titkukat, mi kell az olvasónak?
Legyen szó üzleti ajánlatról, szakcikkről vagy szépirodalmi alkotásról, megfejthető a rejtvény, hogyan akad horogra az olvasói figyelem.

Szépíró mesterkurzus indul teljesen új tematikával!

A MESTEREK:
Berg Judit / Darvasi László / Dragomán György / Grecsó Krisztián / Háy János / Jókai Anna / Karafiáth Orsolya / Konrád György / Kornis Mihály / Kukorelly Endre / Lackfi János / Lator László / Márton László / Nádasdy Ádám / Szabó T. Anna / Szilágyi Ákos / Tóth Krisztina / Turczi István / Zalán Tibor

Írói ambíciói vannak, de eddig csak az asztalfióknak írt?

Szeretne bekerülni az irodalmi vérkeringésbe?

Személyes benyomást szeretne szerezni a kortárs irodalom legnagyobb alakjairól, amiről más csak az irodalom tankönyvekben olvashat?

A Magyar Író Akadémia nem hagyományos egyetemi képzés, hanem egyfajta mesterkurzus, ahol lehetőség nyílik az irodalom professzionális művelőivel való találkozásra, konzultációra, az íráskészség fejlesztésére, valamint a szépírói ambíciók értő, fejlődést segítő közegben való gyakorlására.
 

SZEMEZGETÉS A MESTERKURZUSON SORRA KERÜLŐ TÉMÁKBÓL:
Női irodalom: író nő, írónő, női olvasó. / Mikor ír nő, család és irodalom, főállású anya, mellékállású írónő? / Gyerekirodalom: babamesék, fiúmesék, klasszikus meséktől a 21. századig. Lehet-e internetre, mobilra mesét írni? Mitől klasszikus, s mitől modern a mese? / A költő elkölti-e a szavakat vagy átkölti? / Sétalovaglás műfajok között próza és vers, sétalovaglás irodalom és zene, irodalom és képzőművészet közt. / Kinek a szemével lát az író? / A hitelesség kérdése az írásban. / Élménygazdálkodás. Forráskutatás. / Az irodalmi management és marketing. / Az online és offline irodalmi élet, kávéházak, körök, közösségi portál, a kritika szerepe, a siker és kudarc kezelése. / Milyen nyelven írjunk? / Olvasókörök, olvasótáborok, olvasó mozgalmak. / Merjünk klasszikusnak lenni, vagy legyünk trendinek? Kihez, s mennyire alkalmazkodjon a szerző? / A túlélés és a megélés kérdése.

A Magyar Író Akadémia elérhetőségei, ahol bővebb felvilágosítást kérhet a Szépíró mesterkurzusról:

Cím: Budapest 1052, Semmelweis utca 25.
Barabás Edina
Telefon: 06 1 266 7601 Mobil: 06 20 339 9048
Fax: 06 1 266 7603
E-mail: edina.barabas@dft.hu
Web: www.iroakademia.hu