A standup comedy moguljait megszégyenítő humorral fűszerezve nyitotta meg a nemlétező tárgyak tárlatát Buzás Mihály fiktív-tárgyelemző és rekettyés analizátor. A korántsem hétköznapi kiállítás a magyar verbális kultúra azon szereplőiről szól, melyekről nap, mint nap beszélünk, de még senki nem láthatta őket. Vagy a kedves olvasó tán találkozott már a radai rossebbel? Halvány lila dunsztja sincs? Ha nem, hát itt az ideje!

A kiállított tárgyak valójában három „elborult elme" nevéhez köthetők:
a két verbális idiotizmustól sújtott tárlatelkövető, Buzás Mihály és Zugmann Zoltán (utóbbi a „magyar degeneratív dramatika korintoszi oszlopfője" megtisztelő titulust is birtokolja egyben), a harmadik Túri Erzsébet, a Magyar Operettszínház díszlettervezője.

A rendhagyó tárlatnyitó az 55. Függetlenfilm Fesztivál első napján csalta ki a közönségből a „nevetés ezüsttallérait". A kiállítás-felvezető komolysága, szellemessége - ahogy azt később megtapasztalhattuk - párban járt a kiállított tárgyak „nemhétköznapiságával", a másként gondolkodás abszurd, de kacagtató nyelvöltésével.

rezfaszu-bagoly.jpg
rezfaszu-bagoly.jpg
halal-fia.jpg
faba-szorult-fereg.jpg
halvany-lila-dunszt.jpg


Fűzfán fütyülő rézangyal
fuzfan-futyulo-rezangyal.jpg
kezes-barany.jpg
el-van-anyatlanodva.jpg


Kígyót melenget a keblén
kigyot-melenget-a-keblen.jpg


Csupa fül vagyok
csupa-ful-vagyok.jpg

az-ido-vasfoga.jpg

A radai rosseb :DD
radai-rosseb.jpg
anya-csak-egy-van.jpg
a-falnak-is-fule-van.jpg

Fészkes fene
( a fene az a kis piros izé ott a fészekben :))
feszkes_fene_jpg.jpg


Vak tyúk is talál szemet
vaktyuk_is_talal_szemet_jpg2.jpg