2012. március 29 -én a legjelentősebb feltörekvő gazdaságokat tömörítő, úgynevezett BRICS csoport (Brazília, Dél-Afrika, India, Kína és Oroszország) vezetőinek negyedik csúcsértekezletét kezdték meg Újdelhiben.

A csoport öt országa,a világ területének körülbelül 30 százalékát, lakosságának 45 százalékát adja, és bruttó hazai termékük (GDP) összességében a globális GDP 18 százalékát teszi ki. Az újdelhi találkozó résztvevői azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy az országok gazdasági erejüknél fogva jelentősebb diplomáciai befolyást harcoljanak ki.

Manmohan Szingh a csúcs zárónyilatkozatát ismertetve hangoztatta, egyetértenek abban, hogy Szíriában és Iránban csakis párbeszéd útján lehet megoldást találni a kialakult válságra. Az orosz vezető azt hangoztatta, hogy Oroszország már nyújt ilyen segítséget. Szólt arról, hogy a csúcson véleményt cseréltek az iráni nukleáris programmal összefüggő helyzetről is.

Nagyobb szerepet követel a nemzetközi pénzügyi intézményekben és az IMF reformjának felgyorsítását követeli a legjelentősebb feltörekvő gazdaságokat tömörítő BRICS csoport - áll a közleményükben.