Már az idegenforgalmi szezon beindulása előtt útbaigazítást, programajánlatot kaphatnak  a Gyergyószentmiklós és környékének látványosságai iránt érdeklődők – a közelmúltban alapított  turisztikai egyesület irodájának munkatársai csütörtöktől, az egység hivatalos megnyitóját követően a látogatók rendelkezésére állnak.

 Ünnepélyes keretek között nyitják meg csütörtökön délelőtt 11 órakor a Gyergyószentmiklósért Turisztikai Egyesület irodáját. A Szabadság tér 26 szám alatti épületben egyelőre három személy szolgálja ki az érdeklődőket, információkkal látva el akár a huzamosabb ideig itt tartózkodókat, akár az átutazó látogatókat a város és környékének turisztikai látványosságairól, a szállás-, illetve a programlehetőségekről. A turisztikai iroda elsősorban koordináló szerepet lát el: a szentmiklósi turisztikai kínálatból állít össze programokat, amiket egyenként és csomagban ajánl ki az utazási irodáknak. Az ideérkezőket jól leszervezett programok várják, igény szerint túra-, illetve idegenvezetők állnak rendelkezésükre. Az ajánlatokat úgy igyekeznek összeállítani, hogy nagyobb és kisebb csoportok, vagy akár családok is találjanak közöttük vonzó kikapcsolódási lehetőséget.


A turizmus lesz Gyergyószentmiklós lüktető gazdasági ereje

„Az iroda létrehozása egy nagy előrelépés  Gyergyószentmiklós gazdasági potenciáljának növelése szempontjából. Működésével egy régi álom valósul meg, hisz a szervezett turizmus fejlesztése az a lehetőség, ami gazdaságilag fellendítheti térségünket. Ez lesz a város lüktető gazdasági ereje”– fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján Mezei János polgármester. Amint azt elmondta, az iroda működésének máris kézzelfogható hozadékai vannak: a budapesti, illetve a bukaresti nemzetközi turisztikai vásáron való jelenlétének eredményeképpen több hazai és külföldi utazási iroda érdeklődik a szentmiklósi turisztikai kínálat iránt, és magánszemélyek részéről is van már jelentkezés a gyergyói iroda által kínált programokra.

A turisztikai információs iroda munkatársai tehát csütörtöktől a városháza szomszédságában, a volt illatszerüzlet helyén fogadják az érdeklődőket, ingyenes útbaigazításokkal állnak a hozzájuk forduló vendégek rendelkezésére, ugyanitt hozzáférhetőek lesznek a helyi vendéglátó egységek, turisztikai szolgáltatók reklámanyagjai is.