Izgalmas és rendhagyó estet ígérnek péntek délutánra a Törzsasztal szervezői: a vendég ezúttal Bárdos Deák Ágnes előadóművész, író, irodalomszervező, a magyar underground zenei élet egyik legismertebb alakja. 1956. november 27-én született Budapesten, s mint mondta: „remélem, itt is halok meg, vagy ha nem, akkor valami tengeren.”

1980–1983 között a Kontroll Csoport zenekar egyik alapító énekese, aki a szövegírás révén került kapcsolatba azzal a világgal, ahol „a szavak a hétköznapi jelentésüknél többel bírnak”. A zenekar felbomlása óta is rendszeresen énekel, immár az Ági és Fiúk zenekarban, valamint ír, legfőbbképpen a Litera.hu oldalon dalszövegeket, novellákat, történeteket. Az Éjszakai állatkert antológiában két munkája is megjelent, illetve közöl az Alibi antológiában, melynek érdekessége, hogy szerkesztője, kiadója Alexander Brody, Bródy Sándor unokája, Hunyady Sándor unokaöccse.

Foglalkozik irodalmi események szervezésével, nagyjából a pop kultúra helyszíneire koncentrálva, a közelmúltig a budapesti Gödör Klub programjainak ötletadója, szervezője. Az íróisággal kapcsolatban megjegyzi: „reményeim szerint egyszer majd én is, mint annyian mások, megírom a Nagy Történetet”.
A március 9-én, pénteken 18 órától kezdődő találkozóra mindenkit szeretettel várunk az Ady Endre líceum könyvtárába.