A The Borgia első nagylemeze "Adélok és Edék" címmel idén tavasszal jelent meg 5000 példányban a Rockinform ingyenes mellékleteként. Első hivatalos videoklipjüket augusztus elején forgatták (alighanem Kunhegyesen először történt ilyen).

A zenekar egy nagyobb baráti társaságból alakult 2007-ben Kunhegyesen. Az elmúlt négy évben a megye határain kívül és belül egyaránt számos koncertet adtak. Zenéjükkel a legkisebbtől a leghallgatottabb rádiókig (NeoFM, ClassFM, MR1, Kossuth) bárhol találkozhatott a hallgatóság.
Az albumnak és kedvező kritikáknak köszönhetően az együttes előtt idén nyáron megnyíltak a nagyobb fesztiválok színpadai is, illetve újabban a zenekar a szintén kunhegyesi Pátria Néptáncegyüttessel közösen is szervez fellépéseket, sőt előfordul, hogy két kunhegyesi kórus is bekapcsolódik a produkcióba.
Reperertoárjukból csakúgy, mint a CD-jükön, saját szerzemények és népdalfeldolgozások egyaránt szerepelnek. Az "Adél" című számukkal felkerültek a Rockinform szeptemberi számának "New Kids on the Rock vol. 1." c. válogatáslemezére.