Nyíregyháza- Sóstó - Különleges rendezvénnyel bővül Nyíregyháza- Sóstó kulturális programjainak köre. 2011. június 30-tól július 3-ig Sóstón, a Park Hotel öt hektáros területére hamisítatlan buli hangulat költözik, hiszen mindenki ott lesz, aki kikapcsolódni, sörözni, koncertre szeret járni, de az is jön, aki motorokat, gólyalábasokat, vagy tűzzsonglőröket szeretne csodálni, mert itt minden korosztály találhat megfelelő kikapcsolódást.
A fesztiváli forgatagban több tíz hazai kistermelők által előállított terméket árusító pavilon és számos, helyben dolgozó kézműves portékáival találkozhat az oda látogató. Persze a többségnek a koncertek, a sör és a fesztiválhangulat a legfontosabb, így nézzük, – a teljesség igénye nélkül – milyen koncerteken ugrálhat-énekelhet a közönség: Paddy and The Rats, Open Stage & Dj White, Goulasch Exotica, Folk Error, Napra, Balkán Fanatik, Folkfusion Band, Maszkura és a Tücsökraj, Szabó Balázs Band, Acoustic Gallery, esténként pedig medence buli vár mindenkit Dj Csati és a Fakultatív Dj Szakkörrel!
De ha már Sörfesztivál, nem maradhat el, hogy megemlítsük a több mint tizenöt külföldi sört, ír, angol, cseh, belga és német nedűket, de természetesen a hazai sörök íz világa is megjelenik a kisebb sörmanufaktúrák képviseletében. Kóstolhatunk finomabbnál finomabb barna, világos, köleses söröket, így megismerhetjük azokat a sörfőzdéket, amelyek általában nem kapnak lehetőségeket fesztiválokon, és természetesen tapasztalati úton ismerhetőek meg leginkább ezek a termékek. Persze azokra is gondoltunk, akik inkább bort, esetleg fröccsöt isznak szívesebben, így ők is megtalálhatják számításaikat a pálinkakedvelőkkel együtt. Ha már ital, akkor hozzá tartozik a csodás gasztromóniai kavalkád, amiből tényleg nem érdemes kimaradni, mint ahogy a fesztiválról sem, mert ha lemaradsz, egy évet várni kell a következőre!
Bővebb információt a http://www.etnofolksorfeszt.hu weboldalon találhatnak.
A rendezvényt a Megyei Önkormányzat, a Történelmi Túra Utak a Vidékfejlesztésért egyesület, valamint a Corvida – Ker Kft szervezi.
A rendezvény védnöke Szabolcs – Szatmár – Bereg megye elnöke, Seszták Oszkár.
(Forrás: www. haon.hu)