Kivonultak az ifjú alkotók a belvárosból Debrecen szélére: részben már ez is jelzi, hogy kiállításuk témája a közlekedés lesz, eljutni A-ból C-be. Nem csupán átvitt, de valós értelemben is – ahogy erre a Vincellér utcán közlekedő villamos látványa is utal, mint azt képbe álmodta az egyik fiatal művész.
A megszokottól eltérően ugyanis nem a Péterfia utcai Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban tartják a szintén a neves debreceni szobrász nevét viselő gimnázium és művészeti szakközépiskola végzős tanulóinak szakvizsga tárlatát. Idén rendhagyó helyszínen, a Mikepércsi út 168. alatt lesznek kiállítva ezek a munkák.
A reptér közelében egy 600 négyzetméteres üzlethelyiségben lehet majd látni egy hónapon keresztül a műveket – tájékoztatta a Dehir.hu-t László János grafikus, az intézmény művésztanára. László János felidézte, hogy a korábbi évek zárókiállításainak témája volt például a szusi, azaz a japán étkezések világa, tavaly pedig a Hortobágyra fókuszáltak az ifjú festők, képgrafikusok, alkalmazott grafikusok, fotósok és keramikusok.
A tárlatot június 3-án 17 órakor Kukla Krisztián, a Modem új igazgatója nyitja meg, és az eseményen fellépnek a gimnázium táncművészeti szakos tanulói is.
(Forrás: www.dehir.hu)