"A nyugalmon innen és túl" címmel 2011. május 9-én ÚjNautilus-est várható az A38 Hajón. Vendég: Bartis Attila író, drámaíró, publicista, fotográfus lesz a vendégünk.
Beszélgetőtársai: Szöllősi Mátyás és Kránicz Gábor
1995- ben jelent meg A séta című kisregénye a József Attila Kör gondozásában, mellyel elnyerte a Déry Tibor-jutalmat. Az első könyvet 1998-ban A kéklő pára című novelláskötet, majd 2001-ben A nyugalom című regény követte. Utóbbiból több feldolgozás is készült: az Alföldi Róbert és Garaczi László nevéhez kötődő, majdnem azonos című filmfeldolgozás, valamint a szerző által írt dráma (Anyám, Kleopátra), melyet a Nemzeti Színház stúdiószínpadán mutattak be 2003-ban. Ezenkívül további két drámája került színpadra: 2009-ben a Romlás Szikora János, valamint a Kemény Istvánnal közösen írt A félszent Kövi Béla rendezésében. 2005-ben látott napvilágot A Lázár apokrifek, melyben az Élet és Irodalomban közölt tárcanovellákat gyűjtötte egybe. Legutóbbi kötetei, melyek 2010-ben jelentek meg: A csöndet úgy – fotónapló, Amiről lehet – interjúkötet Kemény Istvánnal. Írói munkáját az elmúlt években több díjjal is jutalmazták (2002 Márai-díj, 2005 József Attila-díj).
Az estet a Möbel zenekar koncertje zárja. A 'Möbel' egyszemélyes lo-fi projekt. Annyi már biztos, hogy hosszútávon a zajos gitárok helyett egyre fontosabb szerephez jut majd a minimál elektronika. A koncerten két személy és egy számítógép lesz hallható.