Szabó Magda (post morten), Paulo Coelho, Fekete István, Emily Bronte, Ranschburg Jenő, Claire Lemon, Telegdi Ágnes, Stephenie Meyer, Jamie Oliver, Horváth Ilona, Frei Tamás és Ken Follett egy-egy kötete lett a közönség kedvence az Aranykönyv 2010 szavazáson, amelynek eredményhirdetését és díjátadóját csütörtökön tartották Budapesten. A szavazáson tavaly - először vagy újra - megjelent kötetek versengtek.
A megmérettetésen külön indultak a szépirodalmi, a szórakoztató irodalmi, a gasztronómiai, az ismeretterjesztő, valamint a gyermek- és ifjúsági könyvek. A "klasszikus" címszó alatt azokat a műveket gyűjtötték össze, amelyek nem 2010-ben láttak először napvilágot, de tavaly újra megjelentek.
A Libri Kft. 2010-ben az olvasás népszerűsítésére alapította az Aranykönyv-díjat, tavaly az évtized könyveire voksolhattak az olvasók, idén az év könyveit választhatták ki 6 kategóriában. A szavazást szervező Libri az idei Aranykönyv 2010 versennyel azt akarta megmutatni, hogy a magyar olvasók nemcsak az úgynevezett klasszikusok iránt érdeklődnek, hanem szívesen vásárolnak kortárs szerzőket és könyveket is.