Időpont: 2011. május 17-én 19:30 órától
Helyszín: Kalicka Bistro (Budapest VII., Rottenbiller u. 32.)
Második állomásához érkezett a Kalicka Bistro kortárs költői est sorozata. Május 17-én 19:30-tól Simon Márton szerepel a Kalicka Crossovers-ben, és olvassa fel régebbi és új verseit „életünk napjairól”. Lányok, kínai kaja és japán cucc – bizonyára szóba kerülnek Tolvaj Zoltán kérdései nyomán, és talán megsejthetjük az is, „mit álmodik az egyetlen alvó egy zuhanó gépen”.
Vendégváró: Dj Krush & Toshinori Kondo: Ki-Oku.
Az előző hónapban indult Crossovers című sorozatunkban kortárs költőket kértünk fel szerzői estekre. A műfajok és művészeti ágak közötti szabad átjárást megvalósító crossover-ekben a felolvasóest eszköztára kibővül a társművészetekkel – előadással, zenével, képpel.
A havonta egyszer keddenként megrendezett Crossovers-szel a Kalicka Bistro kísérletet tesz nem csak a műfajok, hanem a közönségek összekapcsolására is – abban a reményben, hogy a változatos műfajú szerzői esteken a szélesebb közönségnek is lehetősége nyílik megismerni a fiatalabb JAK-generációk (József Attila Kör – www.jozsefattilakor.hu) néhány izgalmas törekvését.
Áprilistól decemberig az alábbi szerzők szerepelnek: Ayhan Gökhan, Bajtai András, Csobánka Zsuzsa, Kele Fodor Ákos, Kemény Lili, Krusovszky Dénes, Pollágh Péter, Simon Márton, Tolvaj Zoltán.