A zenekarnak tavaly jelent meg az EMI/Hunnia Records gondozásában a lemeze Mágnes címmel.

Tagok:
Sáreczky Norbert – gitár/vocal, Balogh Róbert Gúzótruppen Báró Fária Abbé Guzkima Gyula – bass, Horváth Sándor – dob, Enyed Károly - billentyű, Ferencz Zoltán Zénó – ének.

Kultúrpop=Major
Különleges popzenét játszani nehéz. Nehéz azért, mert itt rá kell érezni a dolgokra. Rá kell érezni a dolog világlátására, a hangulatára, a hangzásra, mindenre. Nem egy külföldről jövő "top trendy" receptet kell csak adoptálni, hanem teremteni kell egy hangulatot, ami semmi máshoz nem lesz hasonlítható. Persze, ha belülről jön - magától - akkor (talán) könnyű lehet, de nagyon "melós". A Major ezt a "melót" bevállalta, végigcsinálta úgy, hogy a produktum (a Mágnes című lemez) úgy tud MÁS lenni, hogy korra, nemre való tekintet nélkül mindenki számára (jó értelemben) fogyasztható, mégis maradandó élményt nyújt.
A zenekar teljes kiőrlésű, 100% aloe vera kivonatot tartalmazó, pszihedelikus, hallucinogén thaimassage-goa-t játszik, mely leginkább Kashmir és Goa tartományok kultúrájának keveredéséből létrejött world-music impression.
A major zenekar 1992-ben alakult meg egy Szeged melletti kisfaluban, Palogyán. Az öt gyermekkori jó barát által alapított együttes eredetileg csak ütős hangszereken játszott, autentikus népdalokat adott elő. Ebből az időszakból három lemezüket is kiadták, melyből az 1998-as üt-üt-ÜT című album, külföldön is hangos sikert aratott. A csapat 2004-ben stílusváltáson ment keresztül és azóta az alternatívos beütéseket magán hordozó buchking-pop (bupo) egyik jeles képviselőjévé lépett elő. A zenekar előszeretettel lép fel együtt más, jobbára külföldi előadó művészekkel akik nem feltétlenül a zeneművészetben lettek méltán elismertek. Így kerülhetett sor arra, hogy olyan neves személyiségekkel járták az országot, mint Viktor Varszlicsenko orosz balettművész, Jan Sweihnchratts svéd matematikus vagy éppenséggel a Magyarországról 56-ban kivándorolt szintén palogyai születésű írónő, Hóri-Keller Katalin.
A zenekar 1974-ben megjelent Bizalom és Mágia című koncert DVD felvételén szinte minden olyan dal és sláger hallható, amit egy jóérzésű zenekedvelő nem nélkülözhet az alapműveltségét muslincamentessé tevő zenei háttértárából.