A Gyermeknaphoz kapcsolódva a Debreceni Művelődési Központ idén is megszervezi nagysikerű városrészi családi programjait az önkormányzat támogatásával. A népszerű rendezvénysorozatra immár hatodik alkalommal kerül sor. A debreceni családoknak a május-júniusi hétvégéken érdemes kilátogatniuk a városrészek különböző iskoláiba, óvodáiba, játszótereire, sportpályáira, közösségi házaiba, ahol hangulatos zenés-táncos produkciókkal, kézműves játszóházakkal, ugrálóvárral tehetik színesebbé délelőttjüket, délutánjukat. Valamennyi programunkra ingyen látogathatnak el a cívisvárosi gyerekek, apukák, anyukák, nagyszülők, és valamennyi érdeklődő.
Játékos tudomány - a fizika csodái címmel interaktív kiállításra várjuk látogatóinkat május első hetében a DMK Újkerti Közösségi Házába. A kiállításon a természeti törvények játékos formában bukkannak elő, miközben a műszereket az érdeklődők maguk is működtethetik. Az Öveges professzor találmányait bemutató vándorkiállítás az ország számos pontján nagy sikert aratott. Reméljük, városunkban sem lesz ez másként.
Szemet gyönyörködtető, esztétikai élményt nyújtó képzőművészeti kiállításokban, ebben a hónapban is bővelkedik a DMK kínálata. A Debreceni Művelődési Központ két alkotóköre: a „Tájoló” Tűzzománc és a „Palmetta” Ötvöszománc Szakkör, valamint a Festőtanoda Képzőművészeti Szakkör évadzáró kiállítása ebben a hónapban nyílik az Újkerti Közösségi Házban. Sipos Zsófia festőművész tárlata egészen május közepéig látogatható a Mű-Terem Galériában. Évek óta nagy sikerrel rendezzük meg a háromnapos Vasút és terepasztal kiállítást a – gyerekek nagy örömére – május 6-8. között a DMK Józsai Közösségi Házában. Az Élő Népművészet XV. Országos Kiállítás hajdú-bihari díjazottjainak május 6-án nyílik kiállítása a DMK Tímárházában. Ezzel egyidejűleg a Tímárház Kisgalériájában Petrovics Sándor sás- és gyékényfontó mester munkái tekinthetők meg.