A Debreceni Simonffy Galéria (Simonffy út 2/B) meghívja Önt, Kedves családját, valamint barátait Potyók Tamás festőművész kiállítására, amelynek megnyitójára 2011. március 18-án (Pénteken) 17 órai kezdettel kerül sor.
Bevezetőt mond Sarkadiné Brád Edit galériavezető.
Köszöntőt mond Somogyi Béla kulturális alpolgármester.
A kiállítást megnyitja Szénási Miklós író, újságíró.
Közreműködnek a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola növendékei.
Patyók Tamás 1971-ben született. A rajzolás és a festészet alapjait a Debreceni Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Körben sajátítja el. 1990-95-ben a budapesti Képzőművészeti egyetemen festőművészként diplomázik, majd 1995-97-ben ugyanitt a mesterképzőt végzi. Debrecenben él és alkot: Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Festők Társaságának, és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének.
Témái között az emberi figurák, a tájképek, és az állatábrázolások egyaránt jelen vannak. Hisz a művészet erejében, szerepében. Képein a forma és a szín egyaránt jelentőséggel bír. Kifejezőerejüket igyekszik a végsőkig fokozni. A festészet számára életforma – fontos számára a hagyomány a gyökereket jelenti. Hite szerint az újító szándék a tradíció ismeretében nyeri el komolyságát. Képeit igyekszik világosan megfogalmazni és ezt a kézműves műgondjával kivitelezni.