Hozzávalók:
* 50 dkg liszt
* 25 dkg sütőmargarin
* 1 kávéskanál Marhahúsleves ízesítő
* 3 dkg élesztő
* 1 dl tej
* 1 dkg cukor
* 2 tojássárga
* 2 dl tejföl
* reszelt sajt vagy köménymag

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a KNORR Marhahúsleves ízesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, és fél óráig deszkán pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, 3 részbe hajtjuk, és 20 percet pihentetjük. A hajtogatást és pihentetést még kétszer megismételjük. Végül a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejét reszelt sajttal vagy köménnyel megszórjuk, és forró sütőben kisütjük. Tetszés szerint sós rudakat is süthetünk ebből a tésztából.