Az Invitel Zrt. és a kecskeméti Katona József Színház 2011 novemberében hirdetett rajzpályázatot gyermekek és kecskeméti iskolák részére a Winnetou színielőadás kapcsán „Hogyan tartották a kapcsolatot egymással és más törzsekkel az indiánok” címmel. A rajzversenyre közel 500 diák pályázott – közülük a legjobb 11-en csütörtökön délután vehették át díjaikat a színházban megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen. A legtöbben a Zrínyi Ilona Általános Iskolából küldtek be rajzokat, így ez az intézmény nyerte el az Invitel különdíját, egy monitor TV-t.
A kecskeméti Katona József Színház és az Invitel kapcsolata 2011 őszén indult, amikor az Invitel megkezdte működését a régióban. Ez a hosszú távú támogatási megállapodás tette lehetővé, hogy a színház legújabb gyermek darabja, a Winnetou bemutatásra kerülhetett tavaly év végén. E bemutató kapcsán hirdették meg a közös szervezésű rajzversenyt novemberben. A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy közel 500 alkotás érkezett a pályázatra. A diákok rendkívül nehéz helyzet elé állították a zsűrit, hiszen annyi színvonalas, kreatív és szellemes rajz érkezett, hogy szinte mindegyik díjat érdemelt volna. Az egyes korcsoportok helyezettjeinek járó elismeréseket Rozsnyai László, az Invitel régió vezetője, Cseke Péter, a Katona József Színház igazgatója és Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város oktatásért és kultúráért felelős alpolgármestere adták át a nyerteseknek február 23-án a Katona József Színházban. Az Invitel a nyertes rajzokból kiállítást is szervez, mely február 24-től megtekinthető a cég Telepontjában, a Bajcsy Zsilinszky krt. 8. alatt.
- Azt gondolom, jól megvalósult a rajzverseny mottója: „Hogyan tartották a kapcsolatot egymással és más törzsekkel az indiánok a vadnyugati síkságokon”. – mondta Mák Kornél alpolgármester. - Ennek megfelelően a rajzokon láthatunk lovon mobiltelefonáló indiánokat, chat-szoba helyett chat-sátorban internetező indán gyerekeket, Facebook-ozó törzsfőnököt és persze voltak, akik a modern eszközök mellett még füstjeleket, galambpostát vagy tűzjelzéseket is komponáltak műveikbe. Elismerés illeti a szép és fantáziadús rajzokat készítő diákokat, mint ahogyan mindazokat, akik létrehozták és támogatták a színházi előadást és a pályázatot!
- A kiválasztott rajzokon kívül még számtalan gyönyörű alkotás született. Gratulálunk minden kisdiáknak, aki ceruzát vagy ecsetet fogott és elküldte nekünk művét. Természetesen szeretnék köszönetet mondani a pedagógusoknak és az intézményvezetőknek is, akik támogatták és segítették a gyerekeket alkotásaik elkészítésében, közel 500 pályázat érkezett. – mondta el Rozsnyai László, az Invitel régió vezetője. - Az Invitel honlapján, a www.invitel.hu/rajzverseny oldalon hamarosan mindenki megtekintheti a győztes alkotásokat, a kecskeméti Telepontunkban pedig ki is állítjuk azokat. Nagyon örülök annak, hogy a Katona József Színházzal kötött együttműködésünk keretében a szinte mindig teltházas Winnetou előadás mellett rajzversenyünk is ilyen sikeres lett. – tette hozzá.
- Winnetou című bemutatónk, az Invitel támogatásával jött létre és eddig közel tízezren láthatták. A rajzverseny jó ötlet volt, de azt nem gondoltam volna, hogy az előadás látványvilága, története ennyi gyermeket ragad majd magával és késztet rajzolásra. Fontosnak tartom elmondani, hogy a darab és rajzverseny híre Kecskeméten túl is sikert aratott, hiszen még Hódmezővásárhelyről is küldtek pályázatot a diákok. – fogalmazott Cseke Péter, a Katona József Színház igazgatója a rajzverseny kapcsán.

A rajzverseny végeredménye

I. korcsoport általános iskola 1-3. osztályos tanulók
1. helyezett: Szűcs Hanna – Zrínyi Ilona Általános Iskola (Kecskemét), 2. osztály.
2. helyezett: Agárdi Erika - Eötvös Iskola Buzás János Általános Iskola tagintézménye (Nyárlőrinc), 3.osztály.
3. helyezett: Béres Nikolett - Kálmán Lajos Óvoda Általános Iskola (Méntelek), 3. osztály.

II. korcsoport általános iskola 4-6. osztályos tanulók
1. helyezett: Gombos Bernadett - Kertvárosi katolikus Általános Iskola, (Hódmezővásárhely) 6. osztály
2. helyezett: Fehér Eszter - Zrínyi Ilona Általános Iskola (Kecskemét), 4. osztály.
3. helyezett: Kanizsai Zsombor - Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola (Kecskemét) 5. osztály és Tóth Sándor - Belova Tóth László Általános Iskola (Kecskemét), 6. osztály.

III. korcsoport általános iskola 7-8. osztályos tanulók
1. helyezett: Seres Sába Gerda - Eötvös Iskola Buzás János Általános Iskola tagintézménye (Nyárlőrinc), 7. osztály.
2. helyezett: Móni Edina - II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola. (Kecskemét), 7. osztály.
3. helyezett: Kirják Bence - Katona József Gimnázium (Kecskemét), 7. osztály és Babay Imola Anna - Katona József Gimnázium (Kecskemét), 7. osztály

A rajzverseny nyertesei korcsoportonként könyvutalványt és Invitel ajándékcsomagot kaptak. A legtöbb pályázatot beküldő intézmény, a Zrínyi Ilona Általános Iskola pedig elnyerte az Invitel különdíját, egy monitor TV-t.