A pakisztáni Sabri Brothers koncertje január 21-én este 8 órakor kezdődik a Trafóban. Előtte a Pakisztán zenéje című dokumentumfilmet vetítik le magyar felirattal.

A Qawwali az iszlám miszticizmus, az úgynevezett szúfi előadóművészeti rendszere. Elsőrendű funkciója, hogy a hallgatóságot a misztikus transz állapotába emelje. Szent üzenet, amely Isten keresésével megindítja a szívet – áll a Trafó ajánlójában. Olyan nagyszerű előadók vitték a hírét a világban, mint Nusrat Fateh Ali Khan vagy a Sabri Brothers.

A fellépők: Amjad Farid Sabri (ének, harmónium), Talha Fareed Sabri (kórus), Raza Hussain (harmónium és kórus), Jameel Jamil (észak-indiai dob), Islam Hussain Sabri (Tabla), Salamat Ali (másodénekes), Ahmed Mutaz (kórus) és Zahid Uddin (kórus).

Amjad Farid Sabri a Sabri iskola követője, a legendás Haji Ghulam Farid Sabri fia, a Qawwali tiszta őrizője Pakisztánban. Zenei hagyományát évszázadok óta nagyszerű énekesek őrizték. Gazdag bariton hangja könnyen megnyeri a közönséget a világ bármely táján. Ötéves kora óta járta a világot édesapjával a híres Sabri Brothers oldalán.

A koncert előtt, 19.15-től a Pakisztán zenéje című dokumentumfilmet vetítik le magyar felirattal.