Idén is megrendezik a román és magyar fotóművészek nemzetközi szalonját: a Budapesti Román Kulturális Intézetben ez alkalommal a két ország népi hagyományait bemutató fotókból láthat válogatást a közönség.
Az ötödik alkalommal megrendezett kiállítást, amely a beküldött legsikeresebb pályaművekből, összesen 180 fotóból összeállított anyagot tartalmazza, nemzetközi zsűri válogatta. Tagja volt Marcello Materassi olasz, Georg S. Holzmann német és Lennert Géza vajdasági fotóművész. A képekből közös katalógus is készül. A megnyitót követően a tárlatot szervező Romániai Fotóművészek Szövetsége a tavalyi szalon legjobb alkotásaiért járó díjakat osztja ki.
Hagyományosan a román és a magyar kultúra napjához igazítva rendezik meg. Romániában január 15-én, Mihai Eminescu XIX. századi román költő születésnapján ünneplik a kultúrát, Magyarországon pedig január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
Ebben az időszakban minden városban ugyanazok a képek kerülnek a kiállítótermek falaira: a Bukaresti Magyar Kulturális Intézetben január 21-én, Nagyváradon az Euro Foto Art Galériában hétfőn, a kolozsvári Központi Egyetemi Könyvtár csarnokában pedig január 20-án nyílik a kiállítás - adta hírül az MTI.