Több nemzetközi produkcióban is forgattál mostanában, bár az ezekben játszott szerepekben viszonylag hamar meghalsz. Sas Tamás S.O.S. Love! című filmjében azonban az egyik főszerepet alakítod Kovács Patrícia, Hevér Gábor, Szinetár Dóra és Hujber Ferenc mellett. Mit kell tudnunk erről a készülőben lévő produkcióról?
Ez a film a tévhit ellenére nem a közvetlen folytatása az S.O.S. Szerelem!-nek, és amerikai-orosz-magyar koprodukcióban készül. Én Ricsi karakterét játszom, a flegma okostojást, aki az S.O.S. Love társkereső iroda csapatát erősíti. Forgattunk egy hetet Los Angelesben elég nagy nevekkel, Daryl Hannah-val, Billy Zane-nel, és itt volt Budapesten Christine Kelly és C. J. Thomason, akik feltörekvő fiatal tehetségek Amerikában. Óriási élmény, nemcsak azért, mert főszerep, hanem mert 3D-re forog, angolul beszélünk benne és világsztárokkal játszom együtt. Vagyis nemcsak a háttérben kell állnom, miközben a világsztár elől a monológot mondja - nevet -, hanem rendes interakció van köztünk.
Milyen volt a Los Angeles-i forgatás?
Mivel koprodukcióról van szó, ez egy valódi hollywoodi forgatás volt, tehát nem az történt, hogy egy magyar stáb forgatott Hollywoodban. Úgyhogy elképesztő helyszíneken és elképesztő kellékekkel dolgoztunk. A forgatókönyv szerint például én lopok egy autót. Törtük a fejünket, hogy milyen jármű lenne a legviccesebb erre a célra. Aztán egyik reggel Hevér Gáborral megláttunk egy kocsit, és arra gondoltunk, hogy, ha ezt sikerülne megszerezni, az tényleg nagy poén lenne. És az amerikai kollégák elintézték, úgyhogy 2 nappal később ez a különleges jármű állt ott a forgatáson. Nem mondhatom el, hogy pontosan miről van szó, mert lelőném a poént. De ezzel a kocsival végigmenni Hollywoodon, úgy hogy egy komplett filmstáb követett minket, az egy nagy élmény volt.
Daryl Hannah-val milyen volt együtt dolgozni?
Először is még mindig nagyon szép. Emellett közvetlen, kedves, mosolygós, poénkodós. De Billy Zane is ugyanilyen volt. Soha nem éreztem azt, hogy ők hollywoodi sztárok, mi meg kis feltörekvő magyar színészkék vagyunk. Egyébként azt hiszem, hogy Náray Tamás azt mondta Daryl Hannah-nak, hogy mi vagyunk Magyarország legjobb színészgárdája, hogy így van-e, vagy sem, azt most nem kommentálom – nevet -, de így kezelt minket ő is.
Mit tudhatunk a film sztorijáról?
Az S.O.S. Love! egy klasszikus romantikus vígjáték. Elsősorban azért vállaltam a szerepet, mert igazán jó és fordulatos a történet. Egy amerikai filmsztár rendezőként Magyarországon forgatja az első filmjét, mint ahogy például Angelina Jolie is tette a közelmúltban, csak a mi esetünkben egy fiúról van szó. Egy orosz maffiózó pedig azt szeretné, hogy ez a hollywoodi sztár beleszeressen a húgába, mert a lány egy kicsit depis. Ezért megbízza az S.O.S. Love csapatát, hogy hozzák össze a srácot a testvérével, és innentől kezdődnek a bonyodalmak. Főleg akkor, amikor a csapat úgy dönt, hogy felbérelik a sztár egyik hasonmását, mert őt magát nem tudják megszerezni.
Mikor fog moziba kerülni a film?
Úgy tudom, hogy idén decemberben.
A múlt évadban játszottál egy Fellini film színpadi adaptációjában, a Cabiria éjszakáiban, ami a Karinthy Színházban látható. Az előadást Mészáros Márta rendezte, aki filmrendező, méghozzá a női karakterekre épülő filmek mestere. Milyen volt színpadon játszani?
Eszméletlen élmény volt, hiszen a színház teljesen más, mint a film. Nincs olyan, hogy vegyük újra, vagy, hogy vegyünk fel egy jelenetet ma, és aztán majd két hét múlva folytatjuk a forgatást egy másik jelenettel. Vagyis sokkal intenzívebb. Egy dolog viszont zavar benne, és ezért érdekel jobban a filmszínészet, az, hogy nem maradandó. Csak azoknak az embereknek szól, akik eljönnek megnézni a színházba. Egy film pedig örökre megmarad. Vagyis kényelmesebb, biztonságosabb, de a legfontosabb az, hogy maradandó. Ugyanakkor Mészáros Mártával dolgozni hatalmas élmény volt, és nagyon sokat lehetett belőle tanulni.
A történet egy külvárosi utcalány boldogságkereséséről szól, aki annak ellenére, hogy újra és újra csalódik a férfiakban, mégsem adja fel. Két szerepet is játszol az előadásban, amiket a filmben két különböző színész alakított. A szerepösszevonás apropója az lehetett, hogy Cabiria, akit Kecskés Karina formál meg, a történet végén ugyanúgy csalódik egy férfiban, ahogy a legelején. Mi fogott meg Téged ezekben a szerepekben?
Az első karakternek nincs nagy jelentősége a történetben, egy gigolo, aki bedob egy nőt a vízbe, hogy elvegye a pénzét. A második szerep azért nagyon érdekes, mert azt ténylegesen el kellett játszanom, tehát nem meríthettem a saját gesztusaimból, személyiségemből, mint például a Czukor Show, vagy az S.O.S. Love! esetében, amelyekben ez természetes volt.
Oscar egy szorongós, romantikus, szerény hivatalnok, de aztán jön egy csavar, amikor kiderül, hogy valójában nem ilyen, csak el akarja hitetni Cabiriával, hogy ő lehet számára a megfelelő férj. Tehát el kellett játszanom egy karaktert, aki másnak mutatja magát. Az igazi énje csak egy pillanatra jelenik meg a történet végén, amikor kiderül, hogy mi is volt a valódi szándéka. Számomra ez az előadás legérdekesebb pillanata, amikor Oscar álarca lehull, és kiderül, hogy ő egy teljesen más ember. És mindezt úgy kell megoldanom, hogy nincs közben szövegem. Szeretem ezt a szerepet, de azért a filmszínészetet preferálom.
Filmproducerként, filmrendezőként milyen terveid vannak?
Mivel jelenleg Magyarországon a filmfinanszírozás nem áll éppen a csúcspontján, ezért a társaimmal kidolgoztunk egy új finanszírozási rendszert, és alapítottunk egy céget, aminek a neve Producer.hu. Ez egy üzleti vállalkozás, ami arra szolgál, hogy több magyar film tudjon készülni állami támogatás nélkül. Hogy ez sikerrel jár-e, vagy sem, az még idén ki fog derülni, amikor belevágunk két filmbe. Az egyik az Argo 2, mert ezt sokan ismerik, és talán sokan várják is a folytatását, a másik pedig egy dráma, pontosabban szociothriller. Állami támogatásban egyelőre egyáltalán nem is gondolkodunk, és majd meglátjuk, hogy ez az alternatív filmfinanszírozás működik-e. Ha igen, akkor sok filmet fogunk csinálni, ha nem, akkor kénytelenek leszünk külföldre menni, vagy jóban lenni a jelenlegi döntéshozókkal - teszi hozzá nevetve. De egyrészt én nem látom olyan borúsan ezt a helyzetet, másrészt színészként is akad még munkám bőven. Például a Strike Back című amerikai sorozatban van egy elég nagy szerepem, a magyar színészekéi között talán a legnagyobb. Játszom egy szintén amerikai történelmi sorozat folytatásában ősszel, ebben is elég tekintélyes szerepem van. Vannak még rendezési terveim is, amelyek nagyon széles skálán mozognak. És ez még csak a film volt, van még pár más tervem is a showbusiness-ben.
Írta: Németh Anita 
(Budapest Terminál)