Láng Zsolt író a Várad folyóirat idei első Törzsasztal estjének vendége, 2011. január 14-én, pénteken este 6 órától az Ady Endre Líceum könyvtártermében.
A vendég Szatmárnémetiben született. 1982-ben mérnöki diplomát szerzett Kolozsváron. Tanulmányai után helyettesítő tanárként dolgozott több Szatmár megyei faluban. 1990-től a Látó szépirodalmi folyóirat szerkesztője, azóta él Marosvásárhelyen. Az 1992-től beindult Éneklő Borz hangos irodalmi folyóirat alapító szerkesztője. 2002 nyarán a németországi DAAD ösztöndíjjal egy évre családjával Berlinbe költözött. 2003 áprilisától rendszeresen publikál a Transindex.ro internetes honlap Holt Költők Társasága című rovatában
1989 óta jelennek meg könyvei, többnyire a pécsi Jelenkornál, illetve a kolozsvári Koinonia kiadónál. Rendszeresen közöl többek között a Látó, az Alföld című folyóiratban, az Élet és Irodalomban, és a Literában. Színdarabjait a kolozsvári és a marosvásárhelyi színház mutatta be. Munkásságát többek között Déry- és József Attila-díjjal ismerték el.