2011. szeptember 07., szerda 17:00 Hangulatkoncert 
Teleki Gergely – zongora, Jakab Ildikó – ének
Hétköznap délutánonként a legkülönfélébb műfajokkal lehet találkozni az Előcsarnok környékén: kedden a könnyűzene és a népzene, szerdán a klasszikus műfajok, csütörtöki napokon pedig a jazz fiatal képviselői adnak zenés randevút a Müpába betérő, zenére vágyó publikumnak.
A Hangulatkoncertek sorozatában a Liszt Akadémia és más zenei oktatási intézmények hallgatói, növendékei mutatkoznak be hétről hétre, hogy tudásuk legjavát adva bizonyítsák tehetségüket és elhivatottságukat.
Az első őszi alkalommal népszerű Liszt-, Puccini- és Offenbach-művek részletei hangzanak el.
Helyszín: Üvegterem

2011. szeptember 07., szerda 17:30 - Műhelybeszélgetés
Téma: Marcello Giordani és Komlósi Ildikó áriaestje (szeptember 27.)
Tapasztalataink szerint sok olyan hangverseny- és színházlátogató van, aki szeretne többet tudni az egyes előadásokon elhangzó zeneművekről, akit érdekel, hogyan jön létre egy-egy műsor, milyen munka előzi meg, kik az alkotók. Nekik szól a Műhelybeszélgetések sorozata.
Minden második héten, szerda délután, klubszerű hangulatban, egy csésze tea mellett beszélgetünk a Művészetek Palotája egy-egy, előkészületben lévő műsoráról. Az Előadóteremben és a hozzá tartozó Kék teremben meghívott szakértőkkel, sőt, ha lehetséges, magukkal az alkotókkal beszélget a sorozat házigazdája, Fenyő Gábor.
Szeptember 7-én a népszerű Verdi-, Bizet- és Mascagni-műrészleteket megszólaltató Komlósi Ildikó - Marcello Giordani áriaest szerkesztője, Bátor Tamás operaénekes, a Miskolci Operafesztivál igazgatója lesz a vendég.
Helyszín: Elõadóterem

2011. szeptember 10., szombat 10:00 Budapesti Mahler-Ünnep (Mahler és Wagner)
a párizsi Gustav Mahler Zenei Archívum kiállítása
Az Előcsarnokban egymást váltva, sőt néha párhuzamosan is láthatók olyan kiállítások, amelyek vagy a Müpa aktuális eseményeihez kapcsolódnak, vagy éppen más művészeti ágakba kalauzolnak.
Elsőként két kiállítás kapcsolódik a szeptember 9-13. közötti Budapesti Mahler-Ünnephez, majd a Liszt-év finisében, október 8-án nyílik az év végéig látható Liszt arcai – fotókiállítás, valamint egy izgalmas interaktív installáció is, amely Liszt Ferenc életének állomásait követi végig.
Helyszín: Előcsarnok

2011. szeptember 16., péntek 15:00 - Orgonavezetés
Audiencia a hangszerek királynőjénél
A Művészetek Palotájának 92 regiszteres monumentális orgonáját Fassang László orgonaművész mutatja be az évad során néhány alkalommal az érdeklődőknek.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A honlapon meghirdetett időpontokra az orgonavezetes@mupa.hu e-mail címen lehet regisztrálni.
Helyszín: Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2011. szeptember 18., vasárnap 10:00 - Cifra Palota
A vasárnaponként 10 és 14 óra között megrendezett Cifra Palota már hetedik éve várja azokat a kisgyermekes családokat, akik aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló gyermekkoncertek, táncelőadások, meseszínházak és az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a Müpa más művészeti előadásaihoz.
Az aktuális vasárnap témájáról és részletes programjáról a Művészetek Palotája honlapja ad tájékoztatást.
Helyszín: Üvegterem, Előcsarnok, Kék terem, Előadóterem

2011. szeptember 28., szerda 17:00 - Hangulat Extra
Bemutatkoznak a Fischer Annie-ösztöndíjasok
A 2010 őszétől havonta jelentkező Hangulat Extra sorozatban olyan fiatalok mutatkoznak be, akik elnyerték az Oktatási Minisztérium megbízásából a Filharmónia Budapest Nonprofit Kht. által kiírt Fischer Annie zenei előadóművészeti ösztöndíjat. Ebben a félévben négy ösztöndíjassal találkozhat a sorozat közönsége: szeptember 18-án Karasszon Dénes gordonkaművész, október 19-én Tömösközi László ütőhangszeres művész, november 16-án Fejes Krisztina, december 14-én pedig Taraszova Krisztina zongoraművészek mutatkoznak be.
Helyszín: Üvegterem

2011. október 05., szerda 17:00 - A jövőre hangolva
Gradus ad Parnassum
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneművészeti oktatása világhírű, növendékei szakmai képzésének rangját mindenütt nagyra értékelik. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a nemzetközi karrierhez a zenei tehetség és a magas szintű képzés önmagában nem elég. Ez hívta életre a napi képzésen túlmutató tehetséggondozó programot, amely a szakmai zsűri által kiválasztott, ambiciózus klasszikus zenei és jazz-szakos tehetségeknek nyújt lehetőséget képességeik, személyiségük sokoldalú fejlesztésére, hogy felkészülhessenek a nemzetközi helytállásra. Először nyílik lehetőség ebben a műfajban arra, hogy a legkiválóbbak szervezett formában, személyre szabott, gyakorlati tanfolyamon készüljenek fel karrierjük elindítására és elkészíthessék bemutatkozó anyagukat.
A Gradus ad Parnassum új sorozatában idén három alkalommal ezeknek a fiatal tehetségeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget a Művészetek Palotája.
Az első koncert közreműködői: Baráth Emőke – ének, Razvaljajeva Anasztázia – hárfa, Környei Miklós
– gitár
Helyszín: Üvegterem